Hämmästyttävän samannäköiset harvinaiset leukistiset kuovit – Harvinainen tilannekuva 72.

Kommentoi

Leukistinen, kuovi, suonenjoki, 2008

Leukistinen kuovi, Suonenjoki 2008

Olen vuosien kuluessa saanut kuvata useita erilaisia leukistisia lintuja, jotka ovat jääneet kaikki hyvin mieleeni. Hyvin mielenkiintoinen oli tapaus erityisesti Suonenjoella 1.6.2008 löytämäni lintu (paikka kartalla), joka toi heti sen nähdessäni mieleeni kolme vuotta aiemmmin Rautalammilla 29.4.2005 kuvaamani linnun (paikka kartalla).

Molempien lintujen yhdennäköisyys oli nimittäin niin merkittävä, että niitä olisi voinut kutsua lähes identtisiksi kaksosiksi.

Kuovien höyhenpukujen samankaltaisuus sai tietenkin helposti innostuvan mielikuvitukseni liikkeelle, ja aloin pohtia lintujen mahdollista sukulaisuutta toisilleen. Jätän kuitenkin tämän asian, samoin kuin sen saattoiko kyseessä olla jopa yksi ja sama lintu, itseäni viisaampien pohdittavaksi.

leukistinen, isokuovi, rautalampi, 2005

Vaalea, leukistinen isokuovi, Rautalampi 2005

P.s. Molemmat kuvat on otettu valitettavan kaukaa. Lisäksi molempina kertoina ilmassa oli runsaasti kuvanlaatua heikentävää lämpöväreilyä.

P.s.2. Olen julkaissut molemmista linnuista kuvat aikaisemmin. Nyt julkaisemani kuvat ovat kuitenkin huomattavasti suurempia, ja lisäksi molemmat linnut ovat nyt nähtävissä samalta puolelta vertailun helpottamiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.