Hylätty Nalle ja autio rautatieasema.

4 Kommenttia

Hylätty Nalle aution rautatieaseman portailla.

Hylätty Nalle aution Samisen rautatieaseman portailla.

Salmisen asema Suonenjoen koilliskulmalla ei ole yksin kohtalonsa kanssa, vaan sillä on runsaasti kohtalotovereita ympäri Suomea.

Omalla karulla tavallaan rapistuva kaunis puurakennus kertoo siitä, miten mikään tai kukaan ei näytä olevan korvaamaton.

P.s. Löydät koko Hylätyn Nallen tähänastisen tarinan sivun oikean sivupalkin yläreunasta tai tästä linkistä.

4 Comments

 1. Pirkko Leinonen

  Tuli vielä jotenkin haikea olo: nalle tuo mieleen vielä elossa olevan isäni (92 v.), joka jäi orvoksi tuossa talossa ennenkuin näki oman isänsä…

 2. Pirkko Leinonen

  Isoisäni oli tällä asemalla asemapäällikkönä 1920 -luvun alussa. On ollut pihalla vilskettä kun silloisen perheen kuusi lasta ovat siellä temmeltäneet! Isoisän elämä päättyi vähän ennen minun isäni syntymää. Ukki sai kuolemantaudin, kun lähti kovassa pakkasessa joulukuisena yönä sammuttamaan vaihdelyhytä 1,5 km:n päähän, viitsimättä herättää vaihdemiestä. Päässään hänellä oli vain asemapäällikön pieni koppalakki. Hän vilustui, sai aivokalvontulehduksen ja kuoli kolmantana päivänä sairastumisestaan 42-vuotiaana. Isäni syntyi seuraavana keväänä perheen seitsemäntenä lapsena. Leski, isoäitini, joutui luonnollisesti muuttamaan laumansa kanssa muualle. Siihen aikaan Valtionrautatiet järjestivät puutteessa oleville asemapäälliköiden leskille työmahdollisuuksia. Niinpä mummi sai vuokratuksi Kotkan asemaravintolan, jonka toiminnasta hän vastasi aina vuoteen 1950, jolloin hän luopui siitä kun terveys heikkeni.

 3. Liisa Lind

  Kiitos Salmisen aseman nalletarinasta. Siskoni oli käynyt siellä juuri ja vinkkasi samalla nämä verkkosivusi. Äitimme on pienenä asunut tällä asemalla ja puhui siitä meille. Haikea olo tuli taloa katsellessa.

  • Olli

   Kiitos kommentistasi Liisa. Vaikkei itselläni ole sen kummempia siteitä paikkaan, tunnen aina haikeutta sen nähdessäni. On hyvin valitettavaa, että tällaiset vanhat rakennuksen ja niiden kauniit pihapiirit saavat meillä rapistua aivan rauhassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.