Tunnistatko mikä kumma lintu räpiköi puutarhassani

3 Kommenttia

hömötiainen

Hömötiainen lähtee lentoon.

Viime syksyni oli valkoposkihanhia lukuunottamatta kuvausmielessä hyvin hiljainen. Erityisen pettynyt olin puutarhassani kuvaustarkoituksia varten ylläpitämäni ruokintapaikan kuvasaaliiseen. Jostain syystä siivekkäitä vieraita vain oli huomattavasti aikaisempia vuosia vähemmän. Etenkin minua kenkutti useina edellisinä syksyinä tavallisen järripeipon puuttuminen lähes tyystin.

Täysin linnuton ei pihani kuitenkaan ollut. Yksi ruokintapaikallani vieraillut laji on nähtävissä alla olevassa kuvassa räpiköimässä syksyn kellastamien vaahteranlehtien seassa. Mutta mikä laji voisi olla kyseessä? Tiedätkö tai arvaatko?

Alla olevan kuvan linnun ja sen nimen voit nähdä seuraavista linkeistä, jotka näyttävät hauskan vieraani niin halutessasi  sekä videolla että valokuvissa.

lintujen tunnistustesti

Tunnistatko mikä lintu räpiköi vaahteranlehtien keskellä?

3 Comments

  1. Katri Mäkinen

    Julkaisen tämän Katrin kommentin – hänen luvallaan tietenkin – sillä sen kieli toi minulle niin hyvän mielen, vaikkei linnun tunnistaminen aivan onnistunutkaan.: “Hmmmm 😐 Olisiko lintu rastas kun se pöyhii vaahteran lehtien joukossa.. Onko pensastasku? Tässä sitä paljastaa taas oman tietämättömyytensä, mutta ei piä huolia sanoisi pohjois-pohjanmaalainen setänikin. (Toisaalta Ollin kuvaama lintu näyttäisi tietsikan ruudulta mittasuhteiltaankin toisenmoiselta, mutta kun tietsikka se on varikolla😐). Tästä mukavan jännittävästä kuvatehtävästä muistui mieleen, että kun viime viikolla vein ruokaa talvehtiville sinisorsille, en meinannut uskoa näkemääni kun sorsien ruokaa, kauranjyviä ja leipäpaloja lennähti syömään iso musta korppi🙂 En tiedä, miten tavallista on että korppi tulee ruokinnalle aivan maalaisstadin keskustan tuntumaan, mutta sen vakuutan kautta Vammaskosken sillan, ettei tämä juttu ollut mikään joulutonttujen iltasatu😉”

    Katri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.