Hylätty Nalle aution talon turkoosissa tuvassa.

Kommentoi

Hylätyn Nallen autio punainen talo.

 

Tänään oli pimeä, sateentihkuinen ja sumuinen päivä, joten hellyttävien kuukkelien sijasta päätin viettää päivän aivan yhtä hellyttävän ystäväni Hylätyn Nallen kanssa.

Suuntana oli tällä kertaa pari viikkoa sitten löytämäni autio talo, josta tiesin löytäväni jälleen kerran mielenkiintoisen värimaailman.

Tämänkertainen kohteemme oli hylätty lattialta löytyneiden sanomalehtien perusteella 1990-loppupuolella. Mahdollisesti vuonna 1997.

Jälleen Marimekkoa!

Talon mielenkiintoisin huone oli turkoosinvärinen tupa värikkäine huonekaluineen. Löytyipä talosta – aivan kuten monesta aiemmasta autiosta talosta – myös Marimekkoa.

Tuvan keskellä lojuvan punaisen sohvan päälle oli sohvatyynyjen päälle siististi laskostettu tummansinisin unikoin koristeltu vaaleansininen tyynynliina.

Tuvassa oli kuitenkin eräs yksityiskohta, jonka näkeminen teki minut hiukan surulliseksi: Kattohirrestä roikkui menneiden joulujen muistona kolme värikästä joulupalloa.

Mitä kirjat yrittävät sanoa?

Aution talon hylätyt kirjat. Hylätyn talon autiot linnunpöntöt. Puhuttelevin yksityiskohta oli puolestaan tuvan ikkunapöydälle jätetty kirjakasa, jonka päällimmäiset kirjat selvästikin halusivat sanoa minulle jotain.

 

Kuvan kirjat todellakin ovat juuri siten kuin ne löysin. Nuken olen kääntänyt oikein päin.

 

Talossa oli lisäksi pieni sivukamari sekä pieni pimeä varastohuone, josta nousi portaat välipohjaan.

Kamari oli kuitenkin niin pieni ja täynnä romua – esim. useita televisioita – etten nähnyt järkeväksi yrittää kuvata sitä.

Tästä autiosta talosta, tai paremminkin sen ulkopuolelta, havaitsin, jotain, jota en ollut tavannut yhdestäkään aiemmasta kuvaamastani autiotalosta:

Pihassa ja sitä ympäröivässä metsässä oli todella useita linnunpönttöjä.

Tuntui hyvin lämmittävältä ajatella talossa asuneen hengenheimolaiseni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.