Hylätty Nalle pienessä autiotalossa korkean mäen laella – Tutustu kohteeseen videon avulla

Kommentoi

Kylläpä aika vierähtää nopeasti, sillä edellisestä Hylätyn Nallen autiotalovierailusta on ehtinyt kulua jo yli kolme vuotta. Tämänkin jo kesällä löytämäni autiotalon dokumentointi oli mennä sivusuun, sillä sattumalta kaupassa tapaamani talon nykyinen omistajan kertoi talolla olevan elinaikaa enää vain vajaa kaksi päivää. Silloin talo poltettaisiin. Minulla oli siis vain yksi päivä aikaa dokumentoida talo.

Ei siis auttanut kuin hurauttaa seuraavana päivänä kuvaamaan taloa. Toista tilaisuutta en ehkä saisi. Yllä oleva video tutustuttaa nopeasti tähän ilmeisesti v. 2010 hylättyyn, mäen laella sijaitsevaan pieneen taloon ja sen nykyiseen kuntoon.  Hylkäämisvuoden olen päätellyt videollakin vilahtavasta jääkaapin päällä olevasta Juhla Mokka –kahvipaketista löytyneistä päivämääristä.

Vaikka autiotalosta on matkaa lähimpään asuttuun taloon vain muutama sata metriä, se sijaitsee hyvin syrjässä, sillä muita taloja ei aivan lähellä ole. Lisäksi tila sijaitsee vaikeasti viljeltävässä mäkisessä ja kivikkoisessa maastossa. Sieltä ei leipä ole helpolla irronnut.

Useisiin aikaisempiin kuvaamiini autiotaloihin tämän kaksihuoneisen maatalon yhdistää sisustuksen värikkyys, joka lienee peräisin 80-luvulla vallinneesta sisustusmuodista.

Seuraavalla kerralla on sitten luvassa aution talon sisällä ottamiani Hylätty Nalle –kuvia sekä sanailua itse talosta ja siellä tekemistäni mielenkiintoisista havainnoista.

P.s. Jos Hylätty Nalle on sinulle täysin tuntematon, voit halutessasi tutustua aiheen syntyhistoriaan tämän linkin avulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.