Taviokuurna on kaunis lintu – Katso kuinka se syö jäisiä pihlajanmarjoja videolla.

2 Kommenttia

Pohjoinen värikäs taviokuurna on jo kauneutensa vuoksi mielenkiintoinen laji. Niinpä olin enemmän kuin tyytyväinen saadessani toista kertaa elämässäni kuvata lajia. Tällä kertaa olin asettanut tavoitteekseni saada linnusta myös videomateriaalia, mikä onnistuikin kohtuullisen hyvin.

Tästä kiitos lankeaa suurelta osin kuvaamilleni linnuille, jotka käyttäytyivät kuvaustilanteessa hyvin lajityypillisesti eli eivät hätkähtäneet minun läsnäoloani juuri lainkaan. Taviokuurnahan tunnetaan lajina, joka ruokaillessaan etelään suuntautuvilla vaelluksillaan saattaa päästää ihmisen yllättävänkin lähelle itseään.

Videolla näet sekä vadelmanpunaisia koiraslintuja että oranssinharmaita naaraita. Videolla kuulet myös taviokuurnaparven vaimeaa ääntelyä.

Kiitos siitä, että pääsin kuvaamaan tätä hieno lajia, kuuluu myös suonenjokelaiselle lintuharrastaja Helena Hirvoselle, jonka ilmoituksen perusteella osasin suunnistaa kuvauspaikalle.

2 Comments

  1. Gina Rivera

    Kiitos hienosta videosta. Löysin sen kun yritin varmistua siitä että pullea! heikosti lentävä lintu takapihallamme todella oli räkättirastas. Se nyppi katajanmarjpja ja liikkui yksin maaliskuun auringossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.