Apua, Kurki keskellä tietä!

Kommentoi

Vapunpäivänä ehdin käymään pikaisesti Rautalammin Rastuonsuolla.

Vaikka pääsin paikalle vasta hämärän jo alkaessa laskeutua, paikka oli maineensa arvoinen: Siellä, jos jossain näillä alueilla, on aina jotain näkemistä.

Tiesin kyllä odottaa kohtaavani kurkia, mutta kukaan ei ollut varoittanut kohtaavani niitä keskellä tietä. Vieläpä kaksin kappalein.

Kuva: Kurki kävelee keskellä tietä.

Kurki kävelee keskellä tietä.

Ensimmäinen linnuista kaiken lisäksi asteli rauhallisesti useita kymmeniä metrejä selkänsä takana matalasti korskuvan kuvakonini edessä. Vasta sitten se otti siivet alleen ja lensi rauhallisesti läheiselle turvetuotantoalueelle. Toinen linnuista ei ollut yhtä välinpitämätön uskollista palvelijaani kohtaan, vaan heti sen nähtyään marssi rivakasti tiehen rajoittuvalle pellolle.

Kuva: Kurki seisoo metsän laidassa pellolla.

Kurki seisoo metsän laidassa pellolla.

Puoli tuntia myöhemmin tavoitin eräältä läheiseltä vanhalta turvetuotantoalueelta viiden kurjen ruokailevan parven, joka kulki hitaasti kuin laiduntava karjalauma poimien maasta silloin tällöin syötävää. Näky oli jotenkin aavemainen, sillä ääntäkään ei kuulunut suurten lintujen liikkuessa pitkien jalkojensa varassa.

Kuva: Kurkiparvi ruokailee illalla.

Kurkiparvi ruokailee illalla.

Sain muuten myös omin silmin todeta, kuinka helppoa on suo-ojan ylittäminen, jos on varustettu yhtä pitkillä koivilla kuin kurki.

Kuva: Kurki ylittää ojan.

Kurki ylittää ojan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.