Kurkien ja laulujoutsenten luomia syksyisiä äänimaisemia

4 Kommenttia

Suomalaisen luonnon ylivoimaisesti vaikuttavimpia äänikokemuksia tarjoavat  mielestäni suuret syksyiset kurki- ja laulujoutsenkerääntymät. Valitettavasti vain en tänä syksynä saanut kuvausreviirilläni juuri nauttia kurkien upeasti soivista konserteista, sillä syystä tai toisesta suuret kurkiparvet näyttivät ohittavan alueen pysähtymättä. Onneksi eivät kuitenkaan aivan kaikki, sillä muutamana päivänä yksi reilun sadan yksilön kokoinen lauma ruokaili linnuntietä vain muutaman kilometrin päässä kotoani. Useimmiten kurjet olivat kuitenkin aivan liian etäällä kuvaamisen kannalta, mutta eräänä iltana ne ruokailivat vain reilun sadan metrin päässä ennen lähtöään yöpymispaikalleen. Tuo lähtöhetki oli ikimuistoinen, sillä ylitseni lentävien kurkien luoma äänimaisema oli jotain, jota ei voi sanoin kuvailla.

Pari viikkoa myöhemmin olin sateisena päivänä seuraamassa vajaan sadan laulujoutsenen rauhallisesti ruskan värittämien puiden reunustamalla suurella peltoaukealla. Suurimman osan ajasta nämäkin linnut olivat melko hiljaisia, mutta silloin tällöin – usein täysin yllättäen – osa niistä aloitti kuorokonsertin, jota suuri osa laumasta kuitenkin tyytyi seuraamaan tyynen hiljaisina sivusta.

Kurkien konserttisali kartalla.

Laulujoutsenten kuoro kartalla

4 Comments

 1. Jonna Lohi

  Hei Olli,
  asia korjattu – saimme videon näkymään ja (jälleen kerran) vika löytyi omasta päästä. Kiitos hienoista kuvista ja videoista!
  terveisin Jonna ja Tero

 2. Jonna Lohi

  Hei Olli,
  tämän videon katseluoikeus on rajattu youtubessa – ei päästä katsomaan. Haluaisitko antaa meillekin katseluoikeuden? Seuraamme blogiasi mielenkiinnolla. Kiitos mukavista päivityksistä! Lintujen ruokinta on meidän pihalla Pohjois-Savossa jo aloitettu.
  Terveisin Jonna ja Tero

  • Olli

   Moi Jonna! Syy näkymättömyyteen on usein se, että olen aluksi julkaisssut videon vain blogini lukijoiden nähtäväksi. Tällöin muutan videon julkiseksi heti sen jälkeen, kun olen ehtinyt kirjoittaa siihen englannin- ja usein myös ranskankielisen kuvauksen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.