Katso kuinka korkealle kurki hyppää soidintanssissaan

2 Kommenttia

Kurki hyppää ilmaan soidintanssin aikana

Kurki hyppää ilmaan soidintanssin aikana

Majesteettiset kurjet ovat olleet täällä pohjoisessa kotimaassaan jo jonkin aikaa. Niinpä tätä upeaa lintua aina ihailleena olen uhrannut aika monta iltaa jonkin sellaisen paikan löytämiseksi, jossa voisin niin seurata kuin kuvata niiden keväistä elämää.

Pari viikkoa sitten minulla oli sitten lopulta ilo ja kunnia saada kahtena iltana seurata kohtuullisen läheltä muutolta juuri palanneen kurkiparin iltaruokailua lumen alta juuri paljastuneella sänkipellolla Rautalammin Rastunsuon lähellä. Onneksi nuo paluumatkansa jälkeen  vielä nälkäiset linnut eivät kulkeneet kuitenkaan aivan koko aikaa kumarassa ja nokka maassa syötävää etsien. Toki ne sitä kuitenkin suurimman ajan tekivät.

Niinä harvoina ja lyhyinä hetkinä, jolloin ne tekivät muuta,  ne sitten saattoivat ryhtyä hurjaan parisuhdetta vahvistavaan tanssiin tai esittämään äänekästä kurkioopperaa kahdelle solistille.

Kurki hyppää ilmaan soidintanssin aikana

Kurki hyppää ilmaan soidintanssin aikana

Valitettavasti vain nämä tilanteet syntyivät useimmiten hyvin nopeasti ja lähes täysin yllättäen, joten hitaana kainuulaisen en aina ehtinyt tilanteeseen mukaan – siis kameroineni –  kuin vasta liian myöhään.

Jotain kuitenkin sain tallennettua. Parhaiten onnistuivat kuvat kookkaan kurkikoiraan innostuneista hypyistä  korkealle ilmaan. Voin vain kuvitella, kuinka ylpeä sen hyppyjä sivusta seurannut naaras täytyi olla  puolisonsa sen kunniaksi esittämästä upeasta tanssispektaakkelista!

Ylpeä oli ainakin itse pääosan esittäjä, sillä niin rinta rottingilla se käveli ainakin kerran onnistuneiden esityksiensä välissä.

Koiars kurki kävelee ylpeänä rinta rottingilla tehdäskeen vaikutuksen puolisoonsa.

Kurki kävelee rinta rottingilla.

Kurkien sijainti kartalla kuvaushetkellä 23.4.2016

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.