Harjalintu kohtaa pikkutyllin – Harvinainen tilannekuva 76

Kommentoi

harjalintu, hoopoe, huppe fasciée, upupa epops, härfågel

harjalintu, hoopoe, huppe fasciée, upupa epops, härfågel

Vuosi 2006 jää lintukuvaushistoriaani vuotena, jolloin sain kohdata maassamme meillä vain melko harvinaisena vierailijana (pesinyt kerran v. 1940) nähdyn harjalinnun sekä keväällä että syksyllä.

Keväinen kohtaamisemme on jäänyt erityisesti mieleen sen takia, että sain tuolloin samaan kuvaan myös noina vuosina ylivoimaisesti tärkeimmän kuvauslajini pikkutyllin.

Jotain siitä, kuinka tarkasti seurasin tuon hauskan pienen kuivanmaankahlaajan elämää, kertonee luku 3000. Tämä on nimittäin kuva-arkistossani olevien pikkutyllikuvien kokonaismäärä. Niinpä voinkin hiukan liioitellen sanoa kuvanneeni kaikki pikkutyllien elämänvaiheet niiden keväällä Suonenjoelle saapumisen ja loppukesällä täältä poistumisen välillä.

Nyt en ole pikkutyllejä kuvannut enää pariin vuoteen, koska niiden tärkein kuvauspaikkani Suonenjoen jätevedenpuhdistamo on linnustoltaan, pikkutyllit mukaan lukien, täysin hiljentynyt.

Ylläoleva kuva on kuitenkin otettu Suonenjoen Iisveden venesatamassa, jossa pikkutyllejä ei oltu juuri aiemmin eikä senkään jälkeen nähty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.