Hylätty Nalle pienessä autiossa hirsimökissä.

2 Kommenttia

Hylätty Nalle ja aution hirsimökin tupa ja keintuoli..

 

Tämänkertainen autiotalo on ilmeisen vanha, päätellen rakennuksen hirsirakenteesta ja tuvan laipiossa vielä ehjinä olevista leipäorsista.

Talo on todella pieni: Tupa, yksi kamari ja pieni sauna. Juoksevaa vettä tai sisävessaa ei talossa ole ollut.

Lattialla lojuvista lehdistä päätellen viimeiset säännölliset käyttäjät ovat olleet 1980-luvun lopulla.

Talon mielenkiintoisimmat yksityiskohdat ovat tuvan keskellä seisova keinutuoli, sieltä täältä – niin lattialta, hellan päältä kuin seinänaulakostakin – löytyvät erilaiset työkäsineet sekä kamarin seinällä roikkuva Marimekon leninki.

Haalistunut Marimekon Unikko-kuvio monien kysymysten aution talon seinässä. Viimemainittu asuste yhdistääkin talon aiemmin kesällä kuvaamaani monien kysymysten taloon, jossa Marimekko-aihe toistui useassa kohdassa. Tosin ei ostettuina, vaan itse maalattuina. Osa Marimekko-kuvista oli vielä helposti tunnistettavissa. Osan oli jo kosteus ja aika lähes tuhonnut.

Mielenkiintoinen yksityiskohta ovat, myös tuvan hetekalla lojuvat muovitapetit, jotka joku talon omistajista on ymmärtänyt ottaa pois seinältä aiheuttamasta homevaurioita.

Nyt huoneiden seiniä peittää pääosin joko ruskea pinkopahvi tai lautapaneli.

Niinpä talon huoneet ovatkin suhteellisen hyvin säilyneitä.

 

2 Comments

  1. Tuula

    Mielenkiintoista kuinka paljon tuollaiset paikat pitävät historiaa sisällään. Mihinköhän noitakin työkäsineitä on käytetty ja kuka on marimekon leningin omistaja. Asukas on selkeästi ollut Marimekon ystävä kun kuosia löytyy useammasta paikkaa.

    • Olli

      Se, miksi itse kiinnostuin aikoinaan autioista taloista, oli juuri ne lukemattomat vastaamattomat kysymykset, joita ne minussa herättivät.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.