Karttulan karanneen koristekyyhkyn pelastustarina

Kommentoi

Kuluneen kesän mieleenpainuvin projekti oli varmaankin muutama päivä sitten onnellisen lopun saanut karanneen koristekyyhkyn tapaus: Heinäkuun lopulla Annikki ja Rauno Koposen pihaan Karttulassa ilmestyi kaunis vaalea pulua muistuttava rengastettu lintu. Koska lintu ei selvästikään halunnut poistua pihasta, Annikki ja Rauno ryhtyivät sekä ruokkimaan lintua että ottivat yhteyttä minuun.

Minun tehtäväkseni jäi selvittää linnun alkuperä ja se, miten lintu voitaisiin ottaa kiinni sen palauttamiseksi mahdolliselle omistajalleen.

Linnun omistaja selvisikin melko nopeasti sen jälkeen, kun olin kuvannut sen jalkarenkaat ja lähettänyt kuvat Suomen Viestikyyhky-yhdistyksen yhdyshenkilölle. Tällöin selvisi myös, ettei lintu olekaan viestikyyhky, kuten olin aluksi kuvitellut, vaan koristekyyhky.

Mikä parasta, Annikki ja Rauno myös saivat antamieni ohjeiden avulla houkuteltua linnun vanhaan tätä tarkoitusta varten naapureilta lainattuun supihäkkiin.

Joensuulaisen kyyhkyharrastajan noutaessa myöhemmin linnun selvisi, että kyyhky oli kadonnut jo reilu kuukausi aikaisemmin ja että sen selviäminen hengissä seikkailustaan oli täysin Annikin ja Raunon pyyteettömän huolenpidon ansiota.

Kyyhkyn nimittäin täytyi olla jo nälkiintymisen heikentämä sen tullessa heidän pihaansa. Nyt alun perin hiljainen lintu oli kuitenkin jo virkistynyt siinä määrin, että oli alkanut pelastajiensa iloksi jopa kujertamaan.

Kiitos Annikki ja Rauno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.