Kuinkä läheltä olet nähnyt kurjen lennon?

Kommentoi

Eilen alkuillalle sattui episodi, jota on hauska vanhana kiikkutuolissa muistella: Tarkkailin – jälleen kerran – pellolla ruokailevia neljää kurkea toivoen – jälleen kerran – saavani niistä jonkin järkevän kuvan.

Yleensä jaksan tällaisessa tilanteessa kohtuullisen hyvin seurata kuvattavien kohteiden toimia pyrkien samalla koko ajan ennakoimaan niiden seuraavat liikkeet.

Nyt kuitenkin keskittymiseni herpaantui, ja miten ollakaan, kurjet kääntyivät katsomaan suoraan minua.

Se, että ne seuraavaksi hyppäsivät suoraan lentoon, olisi ollut aika helposti arvattavissa, jos olisin ollut tarkkaavainen ja huomannut tuulen suunnan.

Isot linnut näet nousevat aina siivilleen vastatuuleen. Tässä tapauksessa se tarkoitti sitä, että kurjet tulivat suoraan kohti pellon laitaan parkkeerattua runoratsuani.

Siinä ei ollut enää paljon tehtävissä, koska kameraani kiinnitetty supertele oli aivan väärä laite siihen tilanteeseen.

Mutta kuten jo tiedätte, pakko oli Ollin yrittää.

Tuloksena muutama hieno otos “Oudot linnut” –galleriaani sekä yksi, joka ei ole myöskään liialla laadulla pilattu, mutta joka osoittaa selkeästi, kuinka läheltä lintu meni.

Kuvaa ei ole leikattu lainkaan, vaan se on juuri sellainen, kuin minkä kamerani tallensi. Kuten huomaatte, jakaus siinä oli todella vaarassa.

Lentävä kurki lähikuvassa, common crane, grue cendrée, grus grus, trana, Kranich, lentää, flight, kuva, photo

Kurki lentää läheltä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.