Kun rauhallinen ja iloisen odottava kuvausidylli telkänpöntöllä äkkiä muuttui kauhunäytelmäksi

2 Kommenttia

Sain toissapäivänä mahdollisuuden yrittää pitkäaikaisen unelmani kuvata se hetki, jolloin telkänpoikaset jättävät pesäpönttönsä hyppäämällä siitä alas maahan.

Kuvauspaikka oli erään lukijani puutarha, jossa olevassa pöntössä telkät olivat pesineet menestyksellisesti jo yli kymmenenä kesänä.

Kun tulin aamupäivällä paikalle, poikasten lähtöhetki näytti olevan aivan käsillä, sillä emo liikehti hyvin rauhattomasti pesäpöntön suuaukolla. Samalla se selvästi tarkkaili koko ajan ympäristöä varmistaakseen poikasten lähtöhetken turvallisuuden. Kesti kuitenkin kolmisen tuntia ennen kuin poikasten lähtöhetki lopulta koitti. Kaiken piti olla kunnossa. Niin uskoin ainakin minä ja varmasti emokin…

Tällä surullisella tarinalla on onneksi ainakin osittain onnellinen loppu: Heti videolla nähtävän kohtauksen jälkeen siirsimme pesäpöntössä olleet poikaset emoineen läheiseen lampeen, jossa ne toivottavasti voivat jatkaa turvallisesti elämäänsä.

Siirron onnistumisen takasivat erittäin kokeneelta rautalampilaiselta lintuharrastaja Kauko Siikströmiltä saamani ohjeet. Hyvin tärkeää siirrossa on kuulemma se, että poikaset lasketaan ensin yhtenä ryhmänä veteen. Vasta sen jälkeen emo. Näin tekemällä varmistetaan, että emo ei karkaa paikalta, vaan ottaa poikasensa heti siipiensä suojaan. Näin todella kävikin.

2 Comments

  1. Inka

    Onkos tuo jo jonkin sortin rikos kun vapaana ollut kissa käy rauhoitetun linnun kimppuun?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.