Löysin hyvin säilyneen muumion keskeltä syrjäistä metsätietä

2 Kommenttia

muumio,sammakko,muumioitunut

Hyvin säilynyt muumioitunut sammakko

Luonto on täynnä löytäjäänsä odottavia pieniä ihmeitä, kunhan vain maltamme pitää silmämme auki. Tästä käy enemmän kuin erinomaisena esimerkkinä kesäkuun alussa hyvin syrjäiseltä metsätieltä sattumalta löytämäni muumioitunut sammakko. Niin hyvin tuo aikuisen sammakon muumio oli säilyttänyt alkuperäisen muotonsa, että tajusin sen kuolleeksi vasta, kun oli vain parin metrin päässä siitä.

Sammakko oli ilmeisesti lähtenyt keväällä läheisestä pienestä suo-ojasta, jonka vedet virtasivat tien yli tien toisella puolella olevaan ihmisen tekemään lampeen. Matkalla oli kuitenkin tapahtunut jotakin, ja sammakon taival oli lopullisesti keskeytynyt.

Mikä oli lopettanut sen elämän, jää arvoitukseksi. Väkivaltainen sen loppu ei kuitenkaan ollut, sillä minkäänlaisia merkkejä hyökkäyksen kohteeksi joutumisesta siitä en ole löytynyt.

Mielenkiintoisinta muumiossa on se, kuinka paljon se edelleen muistutti elävää sammakkoa, vaikka siitä oli jäljellä pelkkä kuori. Muumioitunut sammakko oli todellakin sisältä aivan tyhjä, eikä se painanut kuin muutaman vaivaisen gramman.

Muumion löytöpaikka kartalla.

2 Comments

  1. Juhani Rikala

    Kiitokset Olli mielenkiintoisista luontohavainnoista ja -valokuvista sekä-videoista! On mielenkiintoista seurata havaintojasi koska olen asunut Suonenjoella nelisen vuotta (1975-79) sekä kalastanut Tyyrinvirralla 44 perättäisenä kesänä (1973-2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.