Harmaahaikara iskee videolla kalan kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Kommentoi

Harmaahaikara on kehittänyt itselleen hyvin erikoisen ja tehokkaan tavan saalistaa ruokansa, oli se sitten kala, pieni jyrsijä tai esim. sammakko:

Se ensin seuraa mahdollisen saalinsa liikkeitä liikkumattomana kuin patsas, lähes täysin hievahtamatta paikaltaan. Tarvittaessa se saattaa kuitenkin lähestyä saalista, mutta tämäkin tapahtuu hyvin hitaasti katse koko ajan saalista tarkkaillen.

Kun iskun aika sitten tulee, se tapahtuu todella salamannopeasti ja taitavasti. Saaliille ei juuri tuolloin jää mahdollisuuksia.

Oheinen video on kuvattu vähän ennen ilta yhdeksää, jolloin hämärä oli jo laskeutunut. Tätä ei kuitenkaan videolla näy muuten kuin lievänä digitaalisena kohinana ja rakeisuutena, jotka ovat taas seurausta yksinkertaisesti siitä, että video piti kuvausvaiheessa alivalottaa tilanteen ylipäätänsä taltioimiseksi.

Myöhemmin olen korjannut valotusta ja poistanut kameran kennon aiheuttamia häiriöitä.

Videon valotus ei kuitenkaan vastaa kuvaustilannetta, sillä silloin oli jo todella huomattavan hämärää. Olin nimittäin pakotettu editointivaiheessa ylikorjaamaan sitä kuvanlaadun kustannuksella saadakseni jännittävän tilanteen näkymään selvemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.