Harmaahaikara esittelee ylpeänä kalansaaliinsa – Katso video

Kommentoi

Luonnossa ihminen usein tulkitsee eläinten käytöstä sen perusteella, mitä hän tietää ihmisen käytöksestä. Tällöin käy kuitenkin helposti niin, ettei ihmisen tulkinnoilla eläimen teoista ja niiden motiiveista ole minkäänlaista todellisuuspohjaa.

Niinpä meidän helppo kuvitella oheisella videolla esiintyvän harmaahaikaran kurottavan kaulansa taivaisiin vain ylvästelläkseen muille lajitovereilleen juuri nappaamallaan kalalla. Itse en itse kuitenkaan ryhdy sen enemmän arvailemaan sen käytöksen syitä.

Mahdollista kuitenkin on, että kaulan ojennus on osa prosessia, jonka avulla lintu pyrkii kääntämään kalan suussaan oikeaan asentoon voidakseen sen lopulta nielaista. Tämänhän se tekeekin videon lopulla, ja nauttii päälle vielä kulauksen raikasta koskivettä.

Tämä harmaahaikara on muuten sama lintu, jonka nokan teroittamisesta julkaisin jo aiemmin lyhyen videoklipin. Itse asiassa nyt nähtävä kalan nauttiminen tapahtui juuri ennen kuin haikara ryhtyi teroittamaan nokkaansa. Ehkäpä se oli huomannut nokkansa tylsyyden joutuessaan kovin kauan temppuilemaan saaliinsa kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.