Kookkaan harmaahaikaran uskomaton paino – Selvitä asia leikkimielisessä testissä.

Kommentoi

Olin aina ennen tätä syksyä pitänyt harmaahaikaraa isona lintuna, olihan se pystyasennossa seisoessaan peräti metrin korkea ja siipien kärkivälikin kunnioitusta herättävä 155–195cm. Nämä tiedot minulla olikin tiedossa aloittaessani syksyllä harmaahaikaroiden kuvaukset.

Yhdestä harmaahaikaran fyysisestä mitasta minulla ei kuitenkaan ollut harmainta aavistusta, sillä en ollut voinut kuvitella tarvitsevani tuota tietoja lintuja kuvatessani. Tällä tarkoitan tietenkin harmaahaikaran painoa.

Asian selvittäminen tuli ajankohtaiseksi, kun olin myöhään eräänä iltana kuvannut useampaan otteeseen harmaahaikaroita istumassa korkealla puiden latvoissa. Tällöin jäin nimittäin ihmettelemään sitä, miten noin suuren linnun oli ylipäätään mahdollista seistä puun latvassa ilman, että latva linnun painosta joko taipuisi tai sen oksat katkeaisivat.

Sen verran asia jäi vaivaamaan, että arvoituksen selvittämiseksi käännyin myöhemmin herra Googlen puoleen, ja hämmästyin.

Koska tietämättömyyteni syksyllä paljon kuvaamani harmaahaikaran painosta hiukan myös hävetti minua, päätin kysyä, tietäisivätkö muutamat harmaahaikaroita nähneet ystäväni linnun painon.

Eivätkä he tienneet, mikä tietenkin helpotti suunnattomasti oloani.

Entä sinä? Tiedätkö tai osaatko arvata harmaahaikaran painon? Kokeile tietämystäsi vastaamalla alla olevaan leikkimieliseen monivalintakysymykseen harmaahaikaran painosta. Visa tarjoaa sinulle halutessasi myös vihjeen (’hint’). Vastattuasi voi halutessassi myös nähdä oikean vastauksen valitsemalla ”Katso kysymykset” (View Questions).

Mikä on harmaahaikaran paino?

Testissä Sinun tulee yksinkertaisesti valita oikeana pitämäsi vastaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.