Testaa itsesi 1900-luvun alun eläinopissa. Palkinnoksi saat lukea A. J. Melan ”Koulun Eläinopin”.

1 Kommentti

Täytetty kanahaukka oli ennen tärkeä opetusväline.

Täytetty kanahaukka oli ennen tärkeä opetusväline.

Alla olevan lyhyen testin tarkoitus on osoittaa, kuinka mielenkiintoinen teos tunnetun suomalaisen eläintieteilijän A. J. Melan v. 1903 julkaistu ‘Koulun eläinoppi’ on.

Testin avulla opit mm. seuraavat asiat: mikä lintu ratsastaa sian selässä, mikä lintu puolestaan oppii puhumaan, mikä eläin saa tytöt pakemaan ja mitä pitää Melan mukaan tehdä, jos kyy pääsee puremaan sinua.

18 monivalintakysymystä sisältävä testi on jatkoa yhdelle hänen ja useammille K. E: Kivirikon teoksiin perustuville leikkimielisille testeille.

Erona aikaisempiin testeihin on se, että parin kysymyksen kohdalla on tarjolla vihje ( engl. ’Hint’ ) helpottamaan vastaamista.

Lisäksi testi eroaa aiemmista siinä, että testin suorittajaa odottaa palkinto, jonka voi kuitenkin halutessaan nauttia jo ennen testiä:

 

Kaikki palkitaan upealla lukukokemuksella. 

A.J. Mela, Koulun eläinoppi

Tämän lyhyen testin tarkoitus on osoittaa, kuinka hauska ja opettavainen kirja A.J. Melan ‘Koulun Eläinoppi’ on. Testin oikeat ja useimmat väärätkin vastausvaihtoehdot perustuvat kirjan tekstiin.

Aloita testi painamalla “Start Quiz”.

Tutustu tästä kirjan on-line kopioon

Tutustumisen arvoinen ’Koulun eläinoppi’ on etenkin seuraavista syistä:

A) Useilla meille tutuilla lajeilla on meille tuntemattomia ja hauskoja nimiä.

B) Eri eläinlajien kuvauksista voi päätellä, millainen suhde ihmisellä oli kyseisiin lajeihin tuolloin yli sata vuotta sitten.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.