Metsäkauriiden rauhallista elämää talvipäivänä – Katso video

1 Kommentti

Kovin eivät ole viime aikoina kuvauskiireet vaivanneet, mistä kiitos suurimmalta osin lankeaa kurjille kuvaussäille. Ei ole aurinko paistanut, eikä kuu kumottanut. Päivisin on ollut yleensä niin pimeän harmaata, ettei ole tarvinnut miettiä ainakaan minkään lintujen kuvaamista. Niinpä olenkin yrittänyt keskittyä lähinnä metsäkauriiden kuvaamiseen, sillä niiden verkkaista liikehdintää on ollut mahdollista koettaa kuvata vähemmässäkin valossa.

Kovin suuresta kuvausjuhlasta en silti ole päässyt kauriidenkaan kanssa nauttimaan, sillä useimpina päivinä en ole onnistunut näkemään niistä vilahdustakaan. Onneksi muutamana päivänä on kuitenkin kertynyt sen verran kuvamateriaalia, ettei motivaationi ole kokonaan hävinnyt.

Mukava oli myös päästä kirjaamaan historiankirjoihin oma kaurisennätykseni eli yhdeksän kaurista samalla peltoaukealla samanaikaisesti.  Mikä parasta yksi niistä oli melkoisen komeat sarvet itselleen kasvattanut pukki. Valitettavasti vain tämä uroskauris oli sen verran ujoa sorttia, ettei sen kuvaamisesta tullut juuri mitään. Lyhyen videonpätkän onnistuin lopulta kuitenkin siitä todisteeksi saamaan.

Metsäkauriiden kuvaaminen on toistaiseksi ollut muuten yllättävän tylsää puuhaa, sillä useimpina hetkinä ne eivät tee juuri mitään. Korkeintaan lonksuttavat leukojaan ruokaan jauhaessaan. Kaiken lisäksi ne silloin usein rötköttävät uneliaan näköisinä mahallaan lumihangessa. Yritä siinä sitten kuvata.

Toisaalta lopulta liikkeelle lähtiessään ne toimivat niin nopeasti ja yllättäen, etten ole noissa tilanteissa saanut kuvattua kuin niiden valkoisina hohtavia peräpeilejä.  No toivossa on hyvä elää, kyllä se vielä joskus onnistuu.

1 Comment

  1. Katri Mäkinen

    Ihana ja hyvä video nuista viehkoista kauriista, talven harmaanpuhuvassa tunnelmassa, kaunokaisista,jotka olivat perin tarkkaavaisia koko ajan ja näyttivät somasti välillä kieltään. Videon teksti on hykerryttävän tarinallinen ja mukaansa tempaavaa luettavaa, josta pidin. Videosta ja Ollin tarinasta muistui mieleen 7 vuoden takainen tapaaminen, kun videokuvausta harrastava Mouhijärveläinen mies kertoi minulle, miten hän oli kuvannut arkoja metsäkauriita viikkojen ajan, piilokojusta. Pukit olivat tulleet päivä päivältä yhä lähemmäksi miehen kojua. Kunnes eräänä päivänä videomies koki yhden elämänsä ikimuistoisimmista hetkistä, kun hän liikuskeli kojunsa ulkopuolella ja lähes törmäsi isoon pukkiin, joka nuuhkaisi videomiestä tuttavallisesti, joka tarkoitti, että mies oli hyväksytty lauman jäseneksi, ominaistuoksunkin perusteella. 😉

    Katri 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.