Tikli ja pyrstötiainen – Kaksi eloisaa lintulajia videolle samana päivänä

Kommentoi

Minulla oli tänään kerrankin mahdollisuus yrittää kuvata tikliä. Paikka oli erään lukijani piha Rautalammilla. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen Pohjois-Savossa, että lintuja oli nähty paikalla peräti neljä kappaletta, mikä osoittautuikin todeksi. Piha oli mielenkiintoinen myös sen takia, että siellä kävi ruokailemassa myös useampia pyrstötiaisia.

Motivaationi molempien lintulajien kuvaamiseen oli suuri kahdesta henkilökohtaisesta syystä: Tikliä en ollut koskaan valokuvannut tai videokuvannut Suomessa. Pyrstötiaista kyllä olin valokuvannut muutaman kerran, mutta en videokuvannut.

Valitettavasti onni ei ollut tälläkään kertaa tiklien suhteen minulle erityisen suosiollinen, sillä en saanut niistä yhtään kunnollista valokuvaa. Pari asiallista videopätkää kylläkin, mutta se ei lohduttanut minua juuri lainkaan, sillä tavoitteeni oli ennen kaikkea saada valokuvattua ne. Syy huonoon tulokseen oli kuitenkin hyvin yksinkertainen: Vaikka olin pihassa useita tunteja, tiklit kävivät siellä vain kerran, ja silloinkin ne olivat valitettavan kaukana. Lisäksi ne viihtyivät pihassa vain muutaman minuutin.

Pyrstötiaisten suhteen olin sen sijaan jonkin verran onnekkaampi, sillä sain ne dokumentoitua niin videolle kuin valokuviinkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.