Nuolihaukkaemo ruokki poikastaan sudenkorennolla – Harvinainen tilannekuva 67

Kommentoi

nuolihaukka,sudenkorento

Nuolihaukka ruokkii poikastaan sudenkorennolla

Elokuussa 2009 sain mielenkiintoisen mahdollisuuden seurata muutaman päivän ajan suonenjokelaisen nuolihaukkaperheen elämää.Tällöin sain useita kertoja nähdä myös omin silmin sen, että nuolihaukat (falco subbuteo)

todellakin metsästävät ja syövät sudenkorentoja. Tästä yllä olevassa kuvassakin on juuri kysymys. Siinä nuolihaukkaemo tarjoaa jo lentokykyiselle poikaselleen metsästämänsä ruskoukonkorennon.

Nuolihaukkojen pesä olin alun perin vanhassa variksenpesässä korkealla männyn latvassa, joten se kuvaaminen oli käytännössä mahdotonta. Onneksi poikue kuitenkin jo toisena seurantapäivänäni hylkäsi pesäpuunsa ja alkoi viettämään aikaansa pesämäntyä ympäröivän hakkuuaukean vanhoissa reunuspuissa.

Sanon ”onneksi”, sillä nuorten lintujen valitsema elinympäristö sopii omiin tarpeisiini valokuvaajana valtavan paljon paremmin kuin aukon keskellä yksinään kököttävä mänty. Vanha metsä valoineen ja varjoineen toi nimittäin kuviin lisää sellaista kuvallista syvyyttä, joka tekee kuvasta entistäkin mielenkiintoisemman.

nuori nuolihaukka,eurasian hobby,falco subbuteo

Nuori nuolihaukka levittää siipensä

Lintujen ja niiden kauniin ympäristö lisäksi mieleeni on jäänyt lähtemättömästi mieleeni kuvauspäivinä vallinnut todella kuuma helle, joka koetteli minua niin henkisesti kuin fyysisestikin. Onneksi hakkuuaukealla kasvaneet vattupensaat notkuivat suurten marjojen painosta, joten saatoin tankata helposti sekä nestettä että energiaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.