Saksinokkainen talitiainen – Harvinainen tilannekuva 36.

2 Kommenttia

ristinokka,saksinokka,epämuodostuma

Ristinokkainen talitiainen

Tämän helmikuussa 2005 ottamani kuvan ristinokkainen talitiainen on yksi vanhimmista harvinaisista tilannekuvistani. Tämä epämuodostuneen nokan omannut talitiainen on jäänyt mieleeni kahdesta hyvin eri syystä, joista toinen on ymmärrettävästi linnun hyvin poikkeuksellinen ulkonäkö.

Toinen paljon subjektiivisempi syy on se, että se tuo mieleeni ne ”vanhat hyvät ajat”, jolloin vielä löysin riittävästi aikaa ja ennen kaikkea innostusta kirjoittaa luontopalstani lukijoiden minulle tarjoamista luontoherkuista lievästi ilmaistuna hiukan omalaatuisella tavalla. Sen mitä, tällä tarkoitan selviää lukemalla yhden blogini ”Arkiston Helmi”-sarjan tarinoista, joka kertoo Saksinokka Edwardista ja tarjoaa aivan erilaisen näkökulman luontokuvaajan arkeen.

Linnun myöhemmistä vaiheista

Vaikka talitiaisen erikoisesti epämuodostunut nokka haittasi selvästi sekä sen ravinnonsaantia sekä höyhenpuvun huoltoa, se oli käytökseltään ja fyysiseltä olemukseltaan muutoin terveen oloinen lintu.

Niinpä selvisikin talvesta hengissä. Kaiken lisäksi se vielä palasi samaan pihaan seuraavanakin talvena,  mutta jossain vaiheessa tuolla välillä toinen sen leuoista oli lyhentynyt lähes normaalin pituiseksi.

2 Comments

 1. Martti Rajamäki

  Vaikuttaa hyvältä blogilta. Sulla on kiva ihmettelevä asenne lintuihin ja aito luontosuhde nähtävästi. Kivoja tilanteita. Miksi eettisten luontokuvaajien Facebook – sivu ei auennut?

  • Olli

   Kuukkeli Martti! Kiitos positiivisesta kommentistasi. Tuo havaintosi minun ihmettelevästä suhteestani luontoon ei varmaankaan ole kaukana totuudesta. Itse olen nimittäin joskus kutsunut itseäni ammatti-ihmettelijäksi. Sattumalta olen myös sivunnut asiaa kahdesti kuluneella viikolla keskustellessani kahden lukijani kanssa: Olen rohkaissut heitä ihmettelemään avoimesti ja itseään rajoittamatta luontoa ja arvostamaan omia kokemuksiaan.
   Se, mitä Eettisten luontokuvaajien FB-sivuihin tulee, kokeilin itsen avata niitä blogini linkkien kautta, enkä havainnut mitään ongelmaa. Voit kokeilla vielä tämän linkin avulla:https://www.facebook.com/groups/440864190719/
   Jos homma ei edelleenkään pelitä, ota yhteyttä niin kyselen itseäni viisaammilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.