Opi tunnistamaan metsäviklo – katso tunnistuskuva ja video

Kommentoi

Metsäviklo, tunnistuskuva

Metsäviklo, tunnistuskuva

Muutama päivä sitten olin jälleen menossa kuvamaan kurkea, kun matkalla katseeni kiinnitti aivan tien laidassa oleva pelto ja sen pieni sulamisvesilammikko. Lammikon reunalla puolestaan oli metsäviklopari, joilla näyttivät olevan menossa kiihkeä soidinleikki.

Niinpä jäin ikuistamaan noiden sirojen kahlaajien puuhia toiveenani saada kuvattua etenkin niiden parittelu. Aivan se ei kuitenkaan onnistunut, mutta kauaksikaan en tavoitteestani jäänyt.

Alla olevalla HD videolla näet metsäviklon suorittavan monia arkisia rutiinejaan. Voit nähdä sen etsimässä ruokaa, kylpevän, puhdistavan höyhenpukuaan ja yrittävän parittelua.

Kylvyn jälkeen näet linnun myös hetkellisesti kallistavan päätään sivulle. Tämä monille linnuille tyypillinen tapa katsoa ylöspäin voidakseen varmistaa, ettei niitä uhkaa mikään ylhäältä tuleva vaara.

Yllä olevaan tunnistusta helpottavaan metsäviklokuvaan merkittyjen lajille tyypillisten tunnusmerkkien lisäksi kuulet videolla metsäviklon myös  päästelevän lajille tyypillisiä kutsuääniä parittelutilanteessa.

Videolla kuultavat muut lajit ovat sammakko, viitasammakko ja kuovi.

 

VIDEO METSÄVIKLON PÄIVÄPUUHISTA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.