Pieni luoti parka joutui tunnottoman tuulihaukan hyökkäyksen kohteeksi.

Kommentoi

tuulihaukka, kestrel, faucon crécerelle, falco tinnunculus, tornfalk, photo, kuva

Tuulihaukka ilmassa.

Joki aika sitten omistajaltaan karkuun päässyt luoti joutui kesken ilmalentonsa ilkeän tuulihaukan raivoisan hyökkäyksen kohteeksi. 

Onneksi tässä järjettömässä hyökkäyksessä loukkaantui vain tunnoton hyökkääjä eikä viattomasti ilmassa leikkinyt pieni luoti parka.

Paha sai muutenkin palkkansa, sillä tuon rikollisen linnun saamat vammat osoittautuivat niin pahoiksi, että eläimen tutkinut eläinlääkäri joutui laittamaan pisteen sen kelvottomalle elämälle.

Petolinnun edesvastuuttomuudesta kertoo myös se, ettei se ollut ajatellut nokkaansa pitemmälle tekojensa seurauksia. Menehtyessään tuulihaukka nimittäin jätti alueen asukkaat lähes yksin selviytymään seutua vaivanneesta runsaasta myyräkannasta.

Kaikkia karanneen luodin kohtalosta huolestuneita kuitenkin lohduttanee tieto, että pikku mötikkä selvisi uhkaavasta tilanteesta todella pelkällä säikähdyksellä. Lisäksi vallaton luoti on löytynyt ja tällä hetkellä paikallisen poliisin asiantuntevassa hoidossa.  Nyt poliisi tiettävästi etsii hyökkäyksestä vahingoittumattomana selvinneen luodin omistajaa kertoakseen hyvän uutisen hänelle henkilökohtaisesti.

P.s. Yllä oleva tarina on juoneltaan täysin fiktiivinen. Se perustuu linnun tutkineen ja luonnonvaraiset linnut hyvin tuntevan eläinlääkärin käsitykseen siitä, mikä oli aiheuttanut linnun vakavat vammat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.