Rikottu näppäimistö – Nerokkaan ympäristörikollisen uusin taideteos.

1 Kommentti

Rikouttu näppäimistö metsätiellä

Rikouttu näppäimistö metsätiellä

On tekoja, joiden syytä tai joiden tekijöitä en voi ymmärtää.

Miten voi olla mahdollista, että hyvin vähäliikenteisen metsäautotien kääntöpaikalla on tietokoneen rikottu näppäimistö?

Laiskuudesta laitteen sinne jättänytä kanssaihmistämme ei voi kuitenkaan syyttää, sillä teko on vaatinut melkoisen määrän aikaa, vaivaa ja luovuutta.  Muuten se ei olisi voinut päätyä useiden kilometrien päähän lähimmästä asutuksesta.

Ei, en todellakaan voi, enkä halua, häntä ymmärtää. Itse asiassa olen viime vuosina yhä useammin kysynyt itseltäni, miten tämä kansa, joka piti itseään siisteyden esimerkkimaana ja tuomitsi niin eteläeurooppalaisten kuin venäläisten välinpitämättömyyden ympäristön siisteyttä kohtaan, on muuttunut aivan yhtä piittaamattomaksi?

Jos olisikin kyse vain yhdestä näppäimistöstä, mutta viimeisen vuoden aikana olen sananmukaisesti jopa raahannut pois luonnosta seuraavat muiden sinne jättämät esineet: kumivene, bensatynnyri ja auton bensatankki. Puhumattakaan luonnonsuojelualueelta löytämistäni kahdesta suuresta ostoskassista täynnä tyhjiä oluttölkkejä.

Tekisi mieleni sanoa jotain, josta myöhemmin en olisi kovinkaan ylpeä!

Minua ei ole ”löydöissä” ilahduttanut edes se, että ne ovat tarjonneet minulle mielenkiintoisen kuvauskohteen.

P.s. Huolimattomien kanssaihmistemme jäljiltä luontoon jääneistä “taideteoksista”,mielenkiintoisin on varmasti toiselta metsä-autotieltä löytämäni Jackson Pollock’mainen teos.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.