Saanko esitellä kuukkeliystäväni Valkokulma ja Tähtiotsa.

4 Kommenttia

Kuukkeli Valko-otsa

Terveiset kuukkeliystäviltäni, joita kävin tänään tapaamassa.

Päivä oli valittavasti jälleen täysin pilvinen, joten valonpuute haittasi kuvaamista todella paljon. Joitakin laadultaan siedättäviä sain kuitenkin aikaiseksi.

Valon puute oli ongelma ennen kaikkea sen takia, että olen tällä paikalla kuvannut lintuja jo aika monipuolisesti, mutta  lähikuvia haluaisin enemmän.  Ja lähikuviin tarvitsisin paljon valoa riittävän syväterävyyden saavuttamiseksi.

Kuukkeli Valkokulma. Jos päivään sattui paljon pettymyksiä – jotka tosin kohtaa vasta kotona kuvia suurella tietokonenäytöllä tarkastellessa –  jotain iloistakin sain kokea – ja juuri kotona.

Kuvista näet selvisi, että ainakin kolmesta paikalla olleesta linnusta kaksi on erotettavissa ulkonäkönsä perusteella kaikista muista maapallon kuukkeleista.

Niinpä annoin niille niiden ulkonäköä kuvaavat nimet Valkokulma ja Tähtiotsa, joilla molemmilla on yksi valkea höyhen kutsumanimensä mukaisessa kohdassa.

 

Katsoin muuten viimeisten kuukausien kaikki kuukkelikuvani läpi ja totesin ilahtuneena voivani löytää Valkokulman ja Tähtiotsan myös niistä kuvista.


4 Comments

    • Olli

      Kiva että olet Hanna tyytyväinen nimiiin. Kaipa minäkin niihin totun, jos on pakko. 🙂
      Mukava, että pidät kuvistani. “Pysy kanavalla”: Kyllä niitä kokoa ajan toivottavasti tulee lisää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.