Uusia kuukkelikuvia

4 Kommenttia

Tänään ehdin vain pyörähtämään kuukkelien luona, mutta onni suosi edelleen ja sain kuvia, jollaisia minulla ei aiemmin ollutkaan.

Kuva: Kuukkeli keikistelee kelon nokassa.

Kuukkeli keikistelee kelon nokassa.

Vaikein kuvattava oli yksinään rauhallisena reilun viiden metrin korkeudessa kuusen oksalla istunut lintu. Kuukkeli istui paikallaan lähes puoli tuntia, joten se ei tilanteesta vaikeaa tehnyt.

Kuva: Kuukkeli mäntymetsässä.

Kuukkeli mäntymetsässä.

Ongelma oli löytää sellainen kuvakulma, että noinkin korkealla istuva lintu ei näyttäisi kovin paljon alhaalta otetulta.

Kiitos Luojalta saamani erityislahjan, eli lähes kahden metrin pituuteni, onnistuin lopulta saamaan jalustalla olevan kamerani lähes riittävälle korkeudelle.

kuva: Kuukkeli kuusen oksalla.

Kuukkeli kuusen oksalla.

Tuskainen puuhasteluni laitteideni kanssa oli ilmeisesti kuukkelista kovin koomisen näköistä, sillä vähän väliä se tuijotteli touhujani pää kallellaan. Samalla se piti matalaa pulinaa kuin radioselostaja ikään. Liekö kuuluttanut muille kuukkeleille hullun luontokuvaajan touhuja.

P.s. Kaikki kuvat ovat täysin rajaamattomia.

4 Comments

 1. Katariina

  Pohdin tuota kysymystäsi, mutta nyt ei natsaa mitä tarkoitat?

  Kuukkelin “pulinaa” ei tosiaankaan voi linnunlauluksi kutsua. Mutta tämä lintu kuuluu minun “lapsuusystäviini”. Lapissa se kuului ennen pihapiirin kalustoon.

  • admin

   Hupskeikkaa! Kysymys oli vastaukseni aivan toisen henkilön toiseen asiaan tekemään kommenttiin. En ymmärrä miten se oli päätynyt tänne. Anteeksi hämminki.

 2. Katariina

  Huvitti minuakin kyllä kun luin tekstit samalla kun katselin kuvia, ettei Kuukkeli yksinoikeutta saanut noihin sinun puuhasteluihin 🙂
  Olisiko kuukkelilla kevätkuhinat meneillään nyt tähän aikaan? Odottelee urosta/naarasta oksalla noinkin kauan.
  Sait kyllä otettua hyviä kuvia ja tuo “kuukkeli kuusen oksalla” on mielestäni paras tällä kertaa 🙂

  • admin

   Olet aivan oikeassa. Kovat on kuhinat kuukkeleilla. Välillä ajavat takaa toisiaan puiden ympäri niin , että katsojaa hirvittää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.