Sudenkorentotesti n:o 2 – Suorita testi ja opit tunnistamaan sudenkorentoja

2 Kommenttia

Tässä monivalintatestissä on joko tunnistettava tai arvattava kymmenen eri sudenkorentolajia, hyvin yleisestä melko harvinaiseen.

Lajien elinolosuhteiden kuvauksissa olen soveltuvin osin hyödyntänyt Sami Karjalaisen erinomaista Suomen Sudenkorennot-kirjaa (Tammi, 2002), joka ilmestyessään innoitti monia suomalaisia aloittamaan sudenkorentojen tutkimisen harrastuksenaan.

Testissä testattavat sudenkorennot ovat aakkosjärjestyksessä seuraavat: elokorento, isolampikorento, lummelampikorento, pikkulampikorento, punasyyskorento, ruskohukankorento, ruskoukonkorento, siniukonkorento, sirolampikorento, tummasyyskorento.

Sudenkorentotesti n:o 2.

Mikä on tämä kaislikossa piileskelevä kaunis suolampien ja suorantaisten järvien ja lampien sudenkorento?

pikkulampikorentoMikä on tämä hyvinkin erilaisten pienvesien sudenkorento, jonka voit tavata myös runsaskasvustoisilla järvillä ja jokien suvantopaikoissa?

IsolampikorentoMikä on tämä Etelä- ja Keski-Suomessa hyvin yleinen laji , jonka voit tavata monenlaisten vesien äärellä?

Tummasyyskorennot parittelevat, TummasyyskorentoMikä on tämä koko maassa hyvin yleinen laji , jonka voit tavata melkein kaikenlaisten vesien äärellä?

Siniukonkorento lentääMikä on tämä melko harvinainen lakanlehdellä lepäävä  kaunis sininen sudenkorento, joka viihtyy umpeenkasvavilla, suoreunaisilla lammilla ja runsaskasvustoisilla järvenlahdilla?

sirolampikorentoMikä on tämä Etelä- ja Keski-Suomessa hyvin yleinen monenlaisten vesien laji?

ruskohukankorento  (Libellula quadrimaculata)Mikä on tämä hyvin yleinen monelaisten runsaskasvustoisten vesien lähellä tavattava kookas sudenkorento, jonka voit kohdata usein pihoissa tai vaikkapa teiden varsilla?

RuskoukonkorentoMikä on tämä melko harvinainen lumpeenlehdellä lepäävä sudenkorentolaji, jonka koiraan erityispiirre on hyvin pienen reviirinsä agressiivinen puolustaminen?

lummelampikorentoMikä on tämä rannikolla yleinen mutta sisämaassa melko harvinainen sudenkorento, joka on kuvattu Suonenjoella?

PunasyyskorentoMikä on tämä Etelä- ja Keski-Suomessa yleinen kaunis punainen sudenkorento?

Elokorento

2 Comments

  1. Katariina

    Vähän on aikaisempaa tietoutta sudenkorennoista. Ainoastaan oli hajua siniukonkorennosta. Sitä olin kuullut kutsuttavan joko sinikorennoksi tai ukonkorennoksi. Väreistä päätteillen vastasin nämä nimet ja se ei oikein tuottanut tulosta 🙂 Mutta tässä oppi ainakin sen että sudenkorentojakin on monita eri lajeja…kiitos kivasta visasta 🙂

    • admin

      Sehän testin tarkoitus olikin, että kiinnostus näihin kauniisiin hyönteisiin heräisi mahdollisimman monessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.