Taistelevat lirot vs.Taistelevat metsot – Kuvia lirojen yhteenotosta

Kommentoi

Voiko taideteoksella olla harhaanjohtavamppaa nimeä kuin Ferninand von Wrightin Taistelevilla metsoilla. Kyseisessä teoksessahan kaksi ukkometsoa pelkästään uhittelee toisilleen. Mistään taistelusta ei  kuvassa ole tietoakaan. Kuuluisan isänmallisen maalauksen katsoja jää siis täysin epätietoiseksi siitä, miten metsojen kohtaamisessa loppujen lopuksi kävi.

Toisin on Olli Korhosen, siis minun itseni, kuvasarjassa Taistelevat lirot, jossa mikään ei jää arvailujen varaan. Jos Taistelevia metsoja pidettiin Talvisodan aikana symbolisena kuvauksena pienen Suomen taistelusta suurta naapuriaan vastaan, olisivatko Taistelevat lirot kyenneet ehkäisemään ennalta koko sodan tulevan vihollisen nähtyä kansamme todellisen taistelutahdon ja -kyvyn. Näin ainakin itse uskon.

Taistelevat lirot

Suuren sadevesilammikon reunoilla ruokaili rauhallisina kolme liroa. Aluksi ne liikkuivat päämäärättömästi, toisistaan välittämättä, helteisen iltapäivän kuumuudessa.

Liro etsii ruokaa.

Yllättäen tunnelma muuttui, ja  kaksi linnuista alkoi kävellä  kohti  toisiaan.

Lirot vielä rauhallisina.

Vähän väliä ne kuitenkin  pysähtyivät tuijottamaan toisiaan  kaulat suoriksi kohotettuina.

Jännitys kasvaa. Haaste on annettu.

Lopulta, kun linnut olivat vain muutaman kymmenen sentin päässä toisistaan, ne hyökkäsivät yhtäaikaisesti toisiaan vasten.

Lirot hyökkäävät toistensa kimppuun.

Hetken ilmassa näkyi vain hurjasti toisiaan hakkaavia siipiä, kunnes toinen linnuista jäi alakynteen ja kaatui selälleen maahan.

Lirojen ilmataistelu täydessä vauhdissa.

Voittaja on selvillä.

Samalla taistelu oli ohitse. Yhtä yllättäen kui se oli alkanutkin. Voittajan selvittyä unettava rauha palasi lammikolle ja linnut jatkoivat ruokailuaan toistaan sen enemmän välittämättä.

LuonnOLLIsesti,

Olli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.