Testaa tunnistatko kaikki leikkimielisen lintujen tunnistustestin sukeltavat linnut?

6 Kommenttia

Sinisorsa sukeltaa vajaan metrin syvyydessä.

Kuvassa sinisorsa sukeltaa vajaan metrin syvyydessä.

Aina eivät kuvat voi onnistua, eivät edes kaikki. Minultakaan.

Onneksi olosuhteita voi aina syyttää, kuten esimerkiksi viereisen kuvan sinisorsasta ei kukaan olisi saanut tarkkaa ja värikkään kaunista kuvaa, sillä lintu sukeltaa usean kymmenen sentin syvyydessä tummassa joessa. Lisäksi päivä oli hyvin kylmä, lähes 30 astetta pakkasta, minkä takia veden pinnalla kulki runsaasti pakkasen nostattamia huurupilviä.

Yllä olevan kuvan harvinainen sukeltaja on siis nyt selvillä, mutta miten on laita seuraavien kolmen kuvan kanssa? Pystytkö selvittäämään niissä hyppysukeltavat linnut?

Huomaa, että kahteen  ensimmäiseen kuvaan liittyy monivalintatehtävä, mutta kolmannen lajn nimi sinun on arvattava tai sitten tiedettävä aivan itse.

Viimeisessä tehtävässä sinun on itse kirjoitettava lajin nimi pienin kirjaimin aivan kuvan alla olevaan kapeaan laatikkoon. Viimeisessä kysymyksessä voit halutessasi turvautua myös vihjeeseen (Hint).

Vihje: Älä annan kahden ensimmäisen tehtävän lajien hämätä itseäsi.

Mikä lintu sukeltaa kuvassa?

Tunnista pinnan alle sukeltava lintu.

6 Comments

 1. Juswsi

  Katselin kerran sukeltavaa sorsaa ja otin sukellusajan. Sukellus kesti 13 sekuntia. Oli virtaava vesi ja ruokaa sai ilmeisesti vain pohjasta.

  • Olli

   Tässä paikassa oli pari sorsaa jotka sukeltelivat useamman kerran, mutta suurin syy niiden käytökseen oli mielestäni se, että ne yksinkertaisesti lämmittelivät veden alla käymällä. En ainakaan nähnyt niiden edes yrittävän saada mitään ruokaa pohjasta.

  • Olli

   Kiitos että kerroit pitäneesi. Oli jälleen etukäteen vaikea ennustaa, millaisena testin suorittajat sen kokevat. Itsekin pidin testiä kovin vaikeana, varsinkin kun viimeinen laji oli “jotain muuta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.