Hups keikkaa! Kuinkas kävikään Kourujoen umpeen jäätynen kallioputouksen kuvaajalle

Kommentoi

Niinhän siinä lopulta kävi, kuten jokin aika sitten ennustin:  Suonenjoen Kourujoen kallioputous jäätyi ja pysähtyi. Tämä dramaattinen muutos joen elämässä tapahtui ilmeisesti loppiaisen vastaisena yönä. Varmuutta asiasta minulla ei kuitenkaan ole, sillä en päässyt koskelle loppiaista edeltävän päivänä. Kaksi päivää loppiaista ennen joki oli joka tapauksessa ollut vielä suurelta osin vapaa, vaikka jääkansi oli tuolloin selvästi jo muodostumassa.

Pahoittelen kovasti sitä, että joudut videota katsoessasi kärsimään minun näkemisestäni, mutta valitettavasti en voinut välttää asiaa. Lähes kaksimetrisen varteni mukaan ottaminen oli kuvaushetkellä vain ainoa käytettävissäni ollut tapa havainnollistaa kallioputouksen kokoa.

Se, että videolle tarttui myös tahatonta komiikkaa, oli tosiaan sattumaa. Olin kyllä varautunut kosken liukkaalla viettävällä jäällä liikkumiseen, sillä jaloissani olivat nastoilla varustetut kengät, mutta kosken jäisellä pinnalla ne eivät – kuten videon lopuksi hyvin selviää – kuitenkaan aina pitäneet.

Kourujoen nopeasta jäätymisestä kertoo parhaiten alla oleva äänite, jolle olen tallentanut kahtena päivänä (4.1. ja 6.1.) samalla paikalla kallioputouksen yläpuolella taltioimani äänet. Myös äänitallentimeni asetukset olivat molemmilla kerroilla samat. Muutos on todella korvin kuultavissa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.