Käenpoika pulassa

Kommentoi

Käen poikanen kuusen oksalla

Käen poikanen kuusen oksalla, jolle nostin sen suojaan ennen kaikkea vapaina kulkevien kissojen varalta.

Pari päivää sitten sain ilmoituksen aivan Suonenjoen keskustassa olevan omakotitalon pihalle ilmestyneestä oudosti käyttäytyvästä linnusta, joka lopulta osoittautui käenpoikaseksi.

Aluksi jätin linnun sen löytöpaikalle, mutta kun lopulta myöhemmin selvisi, etteivät sen emot syystä tai toisesta käyneet sitä ruokkimassa ja koska se ei myöskään osannut vielä kunnolla lentää, noudin sen seuraavana aamuna kotiini.

Siellä juotin poikaselle välittömästi raikasta sadevettä, mistä se silmin nähden reipastui. Iltapäivällä kuskasin käkösen sitten pieneläinhoitaja Tarja Jauhiaisen hoitoon Karttulaan.

Pidetään peukkuja pikku Kukulle, joksi poikasen nimesin talvella viikon ajan hoidossani olleen Vaakku-variksen kunniaksi. Vaakku on edelleen Tarjan hoidossa ja voimistunut huomattavasti. Pikku Vaakku on myös komistunut , sillä se on vaihtanut suurimman osan höyhenpuvustaan.

Kukku-käki on muuten 23. eläinlaji, jonka auttamiseen olen saanut osallistua. Vuoden alussahan julkaisin listan kaikista niistä eläinlajeista, joiden kohtaloon olin siihen mennessä joutunut tavalla tai toisella puuttumaan .

Tuolla listalla oli tuolloin 20 lajia, mutta sen jälkeen lista on käen lisäksi karttunut kahdella muulla lajilla eli hiiripöllöllä ja oravalla. Koko käsieni kautta kulkeneiden eläinlajien listan voit nähdä tästä linkistä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.