Käkikuvaus on unettavaa puuhaa.

Kommentoi

Punaruskea naaraskäki.

Viimeisen viikon olen keskittynyt käkiin. Tarve kuvata käkeä johtuu siitä, että yksi luontopalstani lukijoiden suosikkilajeista on keväisin juuri käki,  jonka kukunta on monille heistä kauan odotetun kesän läheisyyden lopullinnen vahvistus .

Voidakseni kuvittaa heidän havaintojaan minulla siis tulisi olla kohtuullisen kattava kokoelma kuvia lajista.

Aikaa olen onnistunut käyttämään kuvien hakemiseen todella paljon. Tämä ei tarkoita sitä, että kuvaustilanteita olisi ollut ruhtinaallisesti, vaan päinvastoin sitä että ylivoimaisesti suurin osa ajasta on mennyt unettavaan ja usein täysin turhaan käen kuvattavaksi tulemisen odotteluun.

Naaraskäki pihlajan rungolla.

Näitä usein turhauttavan tyhjiä tunteja olen yrittänyt täyttää lukemalla suosikkikirjailijani John Steinbeckin teosta ”The Winter of Our Discontent”.

Se kylläkään ei ole ollut aivan paras mahdollinen idea, koska pakko yrittää olla valppaana on kuitenkin häirinnyt lukemista.

Toisaalta eilen illalla käki tuli aivan kuvausetäisyydelle minun sitä huomaamatta, ennen kuin oli aivan liian myöhäistä. Teki mieli sanoa ääneen jotain rumaa, mutta tyydyin huutamaan mielessäni Kukkuu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.