Konnekosken koskikara ja jäinen arvoitus.

4 Kommenttia

Suunnistin tänään aamupäivällä, aivan liian myöhään, itselleni hyvin tutulle Rautalammin Konnekoskelle.

Tarkoituksena oli ensisijaisesti selvittää, olisiko siellä enää tähän aikaan vuodesta koskikaroja ja jos olisi, mistä ja mihin aikaan niitä olisi järkevä kuvata. Kyseessä oli siis tiedustelureissu mahdollisia tulevia kuvauksia varten. Noin parin tunnin kosken partaalla istuskelun aikana sainkin todennäköisesti selvitettyä kaiken tarvitsemani. Toki tarkoitukseni ei ollut olla täysin kuvaamattakaan, vaikkei se siis ollut reissuni päätarkoitus.

Tosiasiassa sain karan mieleiselleni kuvaushollille vain yhden ainoan kerran. Tällä kertaakin lintu vain yllätti minut sijoittumisellaan sen verran, että jouduin ottamaan kuvan aivan liian nopeasti ehtimättä miettiä juurikaan kuvan asettelua.

Kuva: Koskikara sinisen kosken keskellä.

Kuva: Koskikara sinisen kosken keskellä.

Kaiken muun ajan siis istuin paikallani  miettien syntyjä syviä. Jossain välissä huomioni kiinnitti kuitenkin kosken keskellä oleva parimetrinen jäämuodostelma, joka silmiini näytti aivan selvästi krokotiilin päältä. Tuon kun olin havainnut, niin pakkohan sitä olin sen jälkeen kuvata eri kulmista ja erilaisin kamera-asetuksin.

Kameran pienellä näytöllä kuvat näyttivätkin edelleen krokotiilikuvilta, mutta kotona pettymykseni oli suuri, kun isommassa koossa kuvia tutkiessani krokoa ei löytynyt enää mistään.

Kuva: Valotutkielma jäästä vastavaloon.

Kuva: Valotutkielma jäästä vastavaloon.

Ainoa eläin, jonka suurin mielikuvitukseni ponnisteluin onnistuin yhdessä kuvassa näkemään, oli kaukaisuuteen tähyävä koira. Se näkeekö kukaan muu samaa hauvaa, on jo sitten aivan eri juttu. Vaan – ilmaistakseni asian jossakin määrin itselleni tutulla savon murteella – ”haitanneeko tuo mittää”.

Kuva: Jääkoira.

Näetkö tässä kuvassa jääkoiran pään.

P.s. Kuvat ovat edelleen, kuten tapoihin kuuluu, rajaamattomia, jotta näkisit saman kuin minäkin.

4 Comments

 1. Petteri Ovaskainen

  Omaan silmään karakuva on just loistava tuolleen, eihän sen kohteen aina tarvitse olla kultaisessa leikkauspisteessä 🙂

  Ylemmästä jääkuvasta en saa oikein minkäänlaista otetta ja alemmassa näyttäisi olevan jonkinsortin hauva. Mutta kuume ehkä sotkee hahmotuskykyä ja toisaalta luulis että tässä tilassa näkis yhtä sun toista, mut ei tälläkertaa muuta kun koiruuden 🙂

  • admin

   Olisi vain todella hauskaa, jos joku näkisi ylemmässä jääkuvassa jotain sellaista, josta kaikki muut voisivat olla samaa mieltä. Ainakin ne, jotka eivät ole kuumeisia. Paranemisiin.

 2. Gitta

  Alempi on kuin ilmiselvä koira, noutaja. Ylemmässä taas mursulla valuu räkää kuonosta ja räpylä on posken vieressä. Että tämmöstä näkyy näillä laseilla, ovat uudet kaksitehot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.