Kultaisen meren linnut – Tutkielma auringon aseman vaikutuksesta vesilammikon värien muutoksiin.

Kommentoi

vastarakki-2011-1300 Viimeisten viikkojen aikana minua on vaivannut vakavanlaatuinen tietokoneallergia, minkä takia jo pelkkä tietokoneen lähestyminen on saanut kylmän hien nousemaan otsalleni.

Täyttääkseni tietokoneen ääressä istumatta olemisen vapaa-ajan viettooni jättämän aukon puuhastelin sellaisten ”miehekkäämpien” harrastusten kuten moottorisahan, porakoneen ja maalipensselin parissa.

Kameraa en toki hyljännyt, vaan olin lähes joka ilta etsimässä uusia aiheita, joista esimerkkinä suonenjokelaiselta teollisuusalueelta löytämäni sadevesilätäkön innoittamia kuvat. Vesilammikko oli muodostunut hyvin lähelle keltaista peltihallia, jonka värit alkoivat ilta-auringon laskiessa hohtaa kirkkaina peilityynen lammikon pinnalla.

Auringon merkitys kuvien väreille on ymmärrettävissä tämän ensimmäisen kuvan perusteella, jossa västäräkki on valmistautumassa kylpemään auringon ollessa pilven takana.

Muissa kuvissa lammikon väri muuttuu sitä keltaisemmaksi, mitä alempana aurinko sinä hetkenä on.

Pääasiassa lammikossa viihtyivät niin nuoret kuin aikuiset västäräkit, mutta pari kertaa sen reunalla piipahti myös pikkutyllejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.