Näe satojen sepelkyyhkyjen taivaallinen tanssinäytös

2 Kommenttia

Sisä-Savossa on viime viikkoina nähty useita todella suuria muuttolintujen keräytymiä. Etenkin kurkia ja sepelkyyhkyjä on nähty poikkeuksellisen suuria määriä, mutta myös metsähanhia ja laulujoutsenia on pysähtynyt monille alueen laajoille peltoaukeille.

Tämänkertaisen videon pääosassa ovat Rautalammin Rastunsuolla oleskellut suuri sepelkyyhkyparvi, ja niiden useampana iltana suurena muodostelmana esittämä kuviolento, joka saattoi kestää pisimmillään yli minuutin. Tuona aikana tuo ainakin sadoista yksilöistä koostunut äänetön parvi lensi taivaankannella tehden erilaisia kuvioita, kuin seuraten Jorma Uotisen kaltaisen tanssikoreografin ennalta luomaa suunnitelmaa. Vaikutelma oli todella mykistävä.

Videolla nähdään, kuinka linnut ensin nousevat hitaasti kierrellen yhä ylemmäs, minkä jälkeen ne lopuksi lentävät iltataivaalla muodostaen erilaisia jatkuvasti muuttuvia kuvioita.

Useimmilla kerroilla linnut laskeutuivat ryhmälentonsa jälkeen pellon taustalla näkyvän mäntymetsän suojaan.

2 Comments

  1. Juhani Rikala

    Kiitokset Olli mukavista “kuvaviesteistäsi”. Mukava niitä on katsella ja antavat itsellekin sykäyksen lähteä ulos luontoon.

    • Olli

      Kiitos Juhani kannustavasta kommentistasi. Lainatakseni sinua: “Mukava niitä on katsella”. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.