Lääkettä univaivoihin – Katso video unta vastaan taistelevasta laulujoutsenesta.

Kommentoi

Mustaviklo Rastunsuolla

Mustaviklo Rastunsuolla

Kävin tänään Rautalammin Rastunsuon lintujärvellä tutkimassa löytyisikö sieltä enemmän kuvattavaa kuin omasta lähiympäristöstäni. Ei löytynyt. Ennen niin elämää kuhissut lintujärvi oli kovin hiljainen, kuten se on lähes koko kesän ollut.

Kaukana järven keskellä olevalla kivellä istui kuitenkin yksinäinen nuori mustaviklo. Taivaalla kiisi muutama myöhäinen haarapääsky. Järven ilmeisesti ainoalla pienellä lietteellä torkkui väsynyt liro, joka ei jaksanut välittää ylitseen lentävästä ruskosuohaukasta.

Jostain kauempaa kuului kurkien huutoa samalla, kun pieneltä ruohosaarekkeelta lipui esiin joutsenpari neljine poikasineen. Siinä kaikki.

Koska valokuvattavaa ei siis löytynyt, mutta koska toisaalta en halunnut myöskään palata kotiini tyhjin käsin, pystytin jalustan ja jäin odottamaan mahdollisesti tarjoutuvaa videokuvausmahdollisuutta. Ja sehän tuli uneliaan laulujoutsenen muodossa.

Huom! Haukotuksen sanotaan tarttuvan. Toivottavasti tämän linnun unitauti ole yhtä tarttuvaa, sillä silloin on vaarana, ettet jaksa katsoa alla olevaa videota loppuun. Toisaalta on hyvin mahdollista, että videon loppupuolella kuuluvat nälkäisen vatsani kurisevat avunhuudot herättävät Sinut tähän maalliseen todellisuuteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.