Laulujoutsenen kasvokuva: Lähikuvausta talvipakkasella.

Kommentoi

Laulujoutsenen pää lähikuvassa.

Laulujoutsenen kasvokuva.

Pakkasäiden alettua minun oli eilen pakko yrittää katkaista jo monta viikkoa jatkunut kuvaamattomuus.

Tarkoitukseni oli jälleen kuvat pakkasessa purjehtivia laulujoutsenia, mutta en onnistunut saamaan niitä allekirjoittamaan kuvaussopimusta.

Niinpä jouduin vaihtamaan kuvauspaikkaa, jossa minut täysin yllätti kuvauskohteenani olevan laulujoutsenen rohkeus.Se näet tuli odottamaan tarjolla olevaa pullaa niin lähelle, noin neljään metriin, ettei kuvaaminen ollut enää lainkaan mahdollista.

Mikä harmillisinta minulla oli autossa, n. 30 m:n päässä tuolle kuvausetäisyydelle sopiva optiikka. Sen hakeminen ei vain ollut mahdollista, koska olisin todennäköisesti lumihangesta ylös ponnistellessani karkottanut otuksen muille maille vierahille.

Niinpä jouduin yrittämään jotain, joka oli kyllä toivelistallani, mutta paremmissa olosuhteissa kuvattuna. Yritin siis saada kuvattua joutsenen kasvot siten, ettei kuvaa tarvitsisi kuvaamisen jälkeen rajata. “Hulluilla on hullun huvit.”

Hulluutta se todella oli. Todellista onnistumista en saanut kokea. Jouduin tyytymään vain keskinkertaisuuteen, jonka tarkkuudessa on toivomisen varaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.