Näe ja kuuntele kuinka vanha raspikurkku laulujoutsen laulaa minulle.

Kommentoi

Tänään päivä oli lähes ihanteellinen sää Tyyrinvirralla kuvaamiseen, sillä pakkasta oli lähes kaksikymmentä astetta. Toiveissani on kuitenkin vieläkin kovemmat pakkaslukemat.

Tällä kertaa keskityin uuden hankintani eli kameran ulkopuolisen mikrofonin testaamiseen. Tätä olin tehnyt jo edellisenä päivänä, mutta silloin suurin osa äänityksistä olivat enemmän tai vähemmän epäonnistuneita väärien asetusten takia.

Ongelman kenttäolosuhteissa testaukselle muodostaa se, ettei kameraani voi kytkeä kuulokkeita, joiden avulla voisi seurata eri asetusten vaikutusta videoiden ääneen. Tämän tarkastuksen voi tehdä vasta kotona tietokoneella.

Laulujoutsen kuivaa siipensä.

Eilen homma oli mennyt siis äänien osalta mönkään, mutta tänään olin jo huomattavasti viisaampi ja tulosta alkoi tulla. Ehkäpä paras esimerkki videoideni äänenlaadun parantumisesta on yllä oleva lähes 17 vuotta vanhan laulujoutsenen minulle pitämä konsertti.

Linnun ääntä ei voi pitää kovinkaan kauniina – paitsi minun lauluääneeni verrattuna. Mutta hellyttävä esitys se silti on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.