Jääpuikkoja ja laulujoutsenen jäiset kasvot – Harvinainen tilannekuva 58

Kommentoi

Laulujoutsen jäätyneet kasvot.

Laulujoutsen jäätyneet kasvot.

Jo vuosia sitten minulla heräsi kiinnostus saada selville olisiko mahdollista saada laulujoutsenen päästä sellainen kuva, jossa linnun pää olisi suurelta osin jään ja/tai jääpuikkojen peittämä.

Niinpä aina tilaisuuden tullen – joita ei todellakaan ole kovin usein tullut – olen yrittänyt sellaisen kuvan ottaa. Se, ettei tällaisia kuvaustilanteita ole kovin usein tarjolla, johtuu yksinkertaisesti siitä, että pelkkä kuvaustilanteeseen pääseminen vaatii vähintään kolmen seuraavan ehdon täyttymistä: 1) On oltava paikka, jossa talvellakin on joutsenia, 2) pakkasta on oltava reilusti, 3) kuvattavan joutsenen on oltava kuvaushetkellä hyvin lähellä.

Valitettavasti vain edes kaikkien edellisten ehtojen täyttyminen ei automaattisesti takaa onnistuneen kuvan saamista. Myös monen itse valokuvaamiseen liittyvän ehdon on täytyttävä. Lisäksi tarvitaan aimo annos onnea.

Tätä tuuria minulla on onneksi ollut pari kertaa. Ensimmäisen kerran joulukuussa 2012, jolloin kuvasin jääkiteiden peittämän laulujoutsenen pään. Toinen kerta avautui muutama viikko myöhemmin tammikuussa 2013, jolloin onnistuin kuvaamaan tämän kirkkaan jään peittämän laulujoutsenen pään jääpuikkoineen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.