Laulujoutsenet laulavat ja discotanssivat Tervossa – Katso video.

Kommentoi

Kävin perjantai-iltana Tervon Lohimaassa seuraamassa Antti Leinosen, yhden Suomen tunnetuimman luontokuvaajan, mielenkiintoista kuvaesitystä omasta kuvaajaurastaan. Matkalla takaisin Suonenjoelle huomioni kiinnitti aivan tien vierellä, keväisen vihreällä pellolla lepäilevä ja ruokaileva parikymmenpäinen laulujoutsenkatras.

Minä en olisi minä, jos en olisi pysähtynyt paikalle seuraamaan tilanteen kehitystä. Yllätyksekseni parvi – päinvastoin kuin odotin – ei lähtenytkään minut havaittuaan rauhallisesti etääntymään vaan jatkoi keskeytymättä toimiaan.

Lähes unettavan rauhallisen tunnelman rikkoi aika ajoin vain jo itselleen parin löytäneiden lintujen näyttävät ja äänekkäät parinmuodostusrituaalit, joista sain nauttia vain muutaman kymmenen metrin etäisyydeltä.

Tämä joutsenlauma koostui eri-ikäisistä nuorehkoista yksilöistä, joista osa oli siis jo luonut parisiteen mutta jotka eivät vielä olleet ilmeisesti kypsiä aloittamaan pesintää. Osa taas oli edellisiä nuorempia ja vielä pariutumattomia yksilöitä.

Pesimäikäiset parithan lienevät pääosin jo aloittaneet pesintänsä vanhoilla pesäpaikoillaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.