Olli Ovaran ilmeikäs orava – Hauskoja kuvia oravasta erilaisissa tilanteissa

2 Kommenttia

Vauhdikas orava.

Oravat, kuten monet muutkin nisäkkäät, poikkeavat linnuista siinä, että niiden ulkoisessa käytöksessä on monia piirteitä, jotka näyttävät meistä kovin inhimillisiltä. Kyseessä on kuitenkin lähinnä halumme tulkita eläimen toimia ihmisen käyttäytymistä kuvaavien käsitteiden kautta. Valitettavasti tällä eläimen inhimillistämisellä ei ole kovinkaan paljon tekemistä todellisuuden kanssa. On vain jotenkin kiehtovampaa yrittää ymmärtää eläimen motiiveja, kuin vain tyytyä seuraamaan eläintä sen enempää miettimättä sen puuhien tarkoitusperiä.

Niinpä yllä olevan vauhdikkaan näköisen oravan lisäksi alta löytyvät seuraavanlaiset ilmeikkäät oravat: nuuhkiva, rukoileva, ihmettelevä, hihittävä ja kuiskaava orava. ( Kunkin kuvan nimen näet halutessasi siirtämällä hiiren sen päälle.)

Nuuhkiva orava. Rukoileva orava. Ihmettelevä orava.

Orava on tässä suhteessa hyvin kiitollinen kuvauskohde, sillä  tällä hauskalla pörröhännällä – sen lisäksi että se pelottomuutensa takia on helppo seurattava –  näyttäisi ihmissilmin tulkittuna olevan kovinkin erilaisia ilmeitä. Ainakin,  jos asiaa ei ota turhan vakavasti. Eikä näin pidäkään tehdä, aivan kuten  alla olevan kuvan hihittävä orava meitä opastaa.

Hihittävä orava. Kuiskaava orava.

P.s. Vuosia sitten eräs hyvin nuori lukijani kutsui minua Olli Ovaraksi, mitä en edelleenkään voi hymyilemättä muistella.

2 Comments

  1. Tuomo

    Jaa, ettei vaan allekirjoittanut olisi Ollin nuoren lukijan setä :-). Ei hän vieläkään osaa lukea, jos samaa henkilöä tarkoitamme, mutta aivan osuva ilmaisu silti.

    • Olli

      Sama henkilö. Oli vain paljon lyhyempi kirjoittaa asiasta näin, kuin selittää pilkuntarkasti. Se on sitä nk. taiteilijan vapautta. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.