Apua! Orava ja sen poikanen piirittävät minua – Katso hellyttävä video.

Kommentoi

Olen omistanut muutaman viikon Nokia Lumia 1020:n, jonka hankin ennen kaikkea sen kehuttujen kamerominaisuuksien takia vanhan hajonneen matkapuhelimeni sijalle. Valitettavasti en ole kuitenkaan juuri saanut potkittua itseäni kokeilemaan Lumian kameran käyttöä,  mistä sain tänään maksaa harvinaisessa tilanteessa, jonka tallentamisessa laitteen parempi tuntemus olisi ollut tarpeen.

Tilanne alkoi siitä, kun näin ikkunasta oravan kantavan jotain harmaat karvaista palloa kovalla kiireellä takapihan poikki. Arvasin, vaikka en kunnolla tilannetta nähnyt, sen suusta roikkuvan karvakasan olevan sen poikanen. Asia kiinnosti siinä määrin, että lähdin katsomaan, minne se poikasensa vei.

Löysin emo-oravan maiskuttamasta suutaan tontin rajalla kasvavasta kuusesta, mutta muuta en nähnytkään. Kun hetken tilannetta tarkkailtuani lähdin pois paikalta, orava yllättäen lähtikin seuraamaan minua tullen istumaan vain parin metrin päähän läheisen puun oksalle.

Tällöin se päästeli kaikenlaisia mielenkiintoisia kurisevia ja tirskahtavia pitkiä ääniä, joita itse innostuin hetken päästä matkimaan. Keskusteltuamme niitä näitä viitisen minuuttia käännyin jättääkseni lopullisesti puheliaan ystäväni, kun yhtäkkiä kuulin jonkin rapisevan läheisessä lehtikasassa. Hetken kuluttua esiin tuli pieni nuori orava, joka täysin odottamatta kipitti suin päin istumaan kenkäni päälle.

Välillä se jopa katseli anelevasti ylös silmiini ja rapsutti lahjettani kuin halutakseen kiivetä sitä ylöspäin.

Tässä vaiheessa myös emo juoksi paikalle, mutta sillä ei yllättäen ollutkaan mitään kiirettä kiikuttaa poikastaan pois, vaan se antoi poikasensa imeä maitoa nisistään.

Tähän saakka olin vain silmät ymmyrkäisinä seurannut outoa tilannetta yrittäen olla täysin liikkumatta, etten karkottaisi vahingossakaan oravia luotani.

Mielessäni olin tietenkin monta kertaa manannut, etten ollut hoksannut ottaa kameraani mukaan. Onneksi muutaman minuutin kuluttua lopulta muistin taskussani olevan Lumian, ja sain kuin sain dokumentoitua hauskan ja harvinaisen tilanteen.

Video päättyy siihen, että emo nappaa poikasen suuhunsa kiikuttaakseen sen läheiseen kuuseen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.