Mitä tapahtuu kun silkkiuikun poikanen nielaisee liian suuren kalan – Harvinainen tilannevideo n:o 3

Kommentoi

Kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa sinun olisi nielaistava yhtenä kappaleena lähes koko ruokatorvesi pituinen lenkkimakkara? Luuletko onnistuvasi? Itse en ainakaan usko selviytyväni urakasta, enkä suosittele ketään muutakaan kokeilemaan moista hengenvaarallista temppua.

Videon silkkiuikunpoikaselle ei kuitenkaan kukaan ilmeisesti ollut kertonut liian suuren huikopalan nielaisemisen vaaroista. Onni oli kuitenkin nuoren linnun puolella ja se selvisi kuin selvisikin hengissä puuhasta. Aikaa siihen kuitenkin meni, sillä viimeinen vilahdus pikku uikun särpimikseen nauttiman särjen evästä näkyy sen jälkeen, kun emo on pudottanut poikasen selästään.

Mielenkiintoista olisi muuten tietää, yrittikö poikanen aluksi todella kieltäytyä kalasta heittämällä kalan ensin nokastaan vai oliko kyseessä vain pelkkä vahinko?

Tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta, kun sain todistaa millaisia vaikeuksia linnunpoikaselle voi koitua, jos sen emo tuo sille liian suuren kalan. Edellisellä kerralla kyseessä oli kalatiiran poikanen, joka joutui oikeasti hengenvaaraan sen nielaistua itselleen aivan liian kookkaan ahvenen. Tapauksesta ja linnun pelastumisesta voi lukea tästä linkistä: Kalatiiran poikanen tukehtumassa suureen kalaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.