Pähkinähakki ja ihanat syksyn värit

Kommentoi

Pähkinähakki metalliaidalla

Pähkinähakki metalliaidalla

Pähkinähakki on ollut yksi suosikkilinnuistani jo vuosia. Varsinaista syytä en ihastumiseeni tiedä, enkä ole lajia edes kovin monesti päässyt kuvaamaan. Jotain sympaattista lajissa kuitenkin on.

Nyt pähkinähakit kuitenkin ovat jälleen Suonenjoella kuten periaatteessa lähes joka vuosi tähän aikaan. Syy noiden itäisten lintujen säännönmukaiseen ilmestymiseen kaupunkiin on hyvin yksinkertainen: Suonenjoen taajamassa on runsaasti sembramäntyjä, joiden siemenet ovat näiden kauniiden varislintujen pääasiallista ruokaa.

Helppoa lajin kuvaaminen ei kuitenkaan ole nyt eikä koskaan ole ollut, sillä kuten muutkin varislinnut laji on älykäs ja varovainen.

Tällä kertaa ne ovat kaiken lisäksi paikassa, jossa en pääse käyttämään Kuvakoniani piilokojuna. Kun tähän lisätään kuvauspaikan vieressä oleva lasten leikkipuisto, lähellä oleva urheilupaikka ja vain muutaman kymmenen metrin päässä kulkeva jalankulku- ja pyörätie, haasteita on riittänyt.

Onneksi minulla ei ole syytä epätoivoon, vaikken ole juurikaan onnistunut niistä kuvia saamaan. Kuva-arkistossani on nimittäin lajista todennäköisesti riittävästi kuvia tuleviin tarpeisiini.

Sen verran minulla on kuitenkin ollut onnea, että onnistuin saamaan yhden kuvan, joka miellyttää kovasti minun väreistä pitävää silmääni. Siinä pähkinähakki on istumassa lasten leikkipuiston metalliaidalla, leikkipuiston värikkäät laitteet taustallaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.