Hattivatit, Jäähelmet sekä muita Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailun kuviani

4 Kommenttia

Hattivatit - Suokukkoparvi auringon laskettua

Hattivatit – Suokukkoparvi auringon laskettua

Usean vuoden lokakuussa minulla on ollut tapana julkaista sen vuoden Vuoden luontokuva – kilpailuun lähettämiäni kuviani. Niin nytkin.

Aikaisemmista vuosista poiketen mietin tänä vuonna todella monta kertaa, viitsisinkö edes ylipäätänsä osallistua ko. kilpailuun, koska en itse katsonut kuva-arkistostani löytyvän yhtään sellaista kuvaa, jolla voisi olla menestymisen mahdollisuuksia. Koska kilpailuun osallistuminen on kuitenkin halpaa, sain lopulta houkuteltua itseni lähettämään joitakin kuvia kilpailuun.

Menestystä ei tullut, joten se siitä. ”End of story”.

Laitan osan kuvista siis kuitenkin kaiken kansan ihmeteltäviksi, sillä ne kertovat joka tapauksessa paljon omista mieltyksistäni kuvajaana. Väreillähän ja valoihan on monissa niistä suuri merkitys.

Varsinaisia tilannekuvia ei kandidaattieni joukossa palokärkikuvan ja jäähelmikuvan lisäksi oikeastaan ollut. Suurin syy tähän oli se, ettei minulla ollut ollut pariin vuoteen mitään sellaista suurempaa yksittäistä kuvausprojektia, jollaisten sivutuotteina ainakin itselläni tilannekuvat useimmiten syntyvät.

Kuvia itse sen enempää kommentoimatta, voin kertoa pitäväni henkilökohtaisesti molemmista pähkinähakkikuvista yksinkertaisesti siitä syystä, että niissä yhtenä elementtinä oleva metalliaita tuo minulle mieleen itselleni hyvin mieluisan paikan eli Pariisin kuuluisan Luxembourgin puiston.

4 Comments

  1. Elina Mäntylä

    Tuo hattivattikuva on tosi onnistunut. Hymyilyttää katsella sitä joka kerran. Hieno kokonaisuus ja silti yksityiskohtia, kuten eriväriset koiraiden puuhkat.

    • Olli

      Itsekin pidä siitä sen erilaisuuden takia. Lisäksi se tuo mieleeni lapsuuden ja muumipeikot, mikä ei voi olla kuvassa huono ominaisuus. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.