Verenhimoinen vieras – Vuoden luontokuva 2016 -kilpailussa palkitun kuvani tilanne myös videolla

Kommentoi

palokärki,paarma,black woodpecker,horse fly

Verenhimoinen vieras.

Tämän vuoden Vuoden luontokuva –kilpailussa Muut eläimet -sarjassa kunniamaininnan voittaneen kuvani palokärjenpoikanen on monille blogiani seuraavalle vanha tuttu julkaisinhan jo kesällä 2014 lyhyet artikkelit sekä poikasen perheen pesäkuvauksista että myös paarman kiusaamasta poikasesta itsestäänkin. Kuvan voit nähdä suurempana tästä linkistä.

Kaikki Vuoden luontokuva 2016 -kilpailussa palkitut kuvat voit nähdä tästä linkistä.

Tuolloin julkaisin myös lyhyen videon paarman ja palokärjenpoikasen kohtaamisesta. Videolla voi nuoren palokärjen ”ilmeistä” päätellä, että tilanne on sille vähintäänkin hyvin hämmentävä.

Varsinaisia hermostumisen merkkejä se ei kuitenkaan missään vaiheessa osoittanut, vaikka tilanne jatkui useita minuutteja. Ilmeisesti paarman purema ei siis tuottanut linnulle tuntuvaa kipua.

Lisää kuvia ja tietoja poikasesta sekä kuvaustilanteesta.

Se, mistä muistan parhaiten kesän palokärkikuvaukset, ei kuitenkaan ole nyt palkittu kuva tai mikään muukaan tuolloin ottamani palokärkikuva tai –video. Tämän kunnian saa nimittäin Suonenjoen valtava kantopalo, jota sain todistaa matkalla kuvaamaan palokärkiä. Niin vaikuttava oli tuo kymmenien metrien korkeuteen kohonnut tulimeri, että palokärkien kuvaukset saivat jäädä siltä erää odottamaan parempaa hetkeä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.