Pussisiili – hauska kesäinen tarina aivan tavallisesta siilistä.

2 Kommenttia

 

Siili kissanruokapussissa

Siili kissanruokapussissa

Ei kestä enää kauan, kun siilit heräävät talvihorroksestaan.

Toivottavasti talvehtiminen on sujunut hyvin, ja näemme runsaasti viehättäviä tuhisijoita puutarhoissamme. Sitä hetkeä odotellessa tässä hauska tositarina siilistä muutaman vuoden takaa:

Pussisiili

Kesän tragikoomisimmaksi muistokseni jää varmastikin kissanruokasäkistä löytämäni nuori siili. Miten tuo herttainen pieni piikkipallo oli löytänyt tiensä noin metrin korkeudelle maasta laitettuun ruokasäkkiin, on osin arvoitus. Kaiken järjen mukaan se oli kuitenkin viettänyt pussissa jo edellisen päivän, jonka iltana nostin pussin terassimme lattialta juuri pihassamme kurvailevilta siileiltä turvaan.

Hauska kuva, siili kissanruokasäkissä.

Siili kissanruokasäkissä.

Pikku siilin oli sitten täytynyt loikoilla tuoksuvan herkkupedin päällä koko seuraavan yön ja vielä sen jälkeisen helteisen päivän. Ihmetellä täytyy, kuinka otus oli malttanut pysytellä hiiren hiljaa koko tuon ajan. Lopulta eläimen kantti kuitenkin petti, ja se ryhtyi liikkumaan juuri, kun kuljin pussin ohi. Häpeäkseni minun on tunnustettava, että otin aimo loikan sivulle kuullessani voimakasta ja täysin yllättävää rapinaa aivan viereltäni.

2 Comments

    • admin

      Please do, if that’s how you feel. 🙂 On the other hand, there is a pitiful aspect to the hedgehog’s fate, too: It must have been a terrible experience to spend all that time in such a small plastic bag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.