Suonenjoen suuri kantopalo oli kuin valtava juhannuskokko

Kommentoi

Kantokasa tulessa, valtava tulipalo Suonenjoella

Kantokasa tulessa, valtava tulipalo Suonenjoella

Reilu viikko sitten olin matkalla kuvaamaan palokärkeä – liekö linnun nimi ollut enne – kun havaitsin matkan varrelle sattuvan moottoriradan takaosasta nousevan savua ja korkealle taivaalle kohoavia liekkejä.

Aluksi ajattelin kyseessä olevan jostakin palokunnan harjoituksesta, mutta totuus valkeni, kun pysäytin autoni muutaman paikalla olevan moottoriharrastajan kohdalle. He kertoivat kyseessä tosiaan olevan aivan aidon tulipalon, ja että he olivat juuri tehneet hälytyksen hälytyskeskukseen.

Eikä kestänyt kauankaan, kun ensimmäiset paloautot ilmestyivät paikalle sireenit huutaen. Kaiken kaikkiaan palopaikalle tuli seuraavan vajaan tunnin kuluessa puolisenkymmentä paloautoa, eli kaikki mahdollinen sammutuskalusta kaikista Sisä-Savon kunnista.

Kantokasa tulessa, valtava tulipalo Suonenjoella

Kantokasa tulessa, valtava tulipalo Suonenjoella

Mitään ei kuitenkaan ollut tehtävissä, vaan energiapuuksi tarkoitettu yli tuhannen kuution kantokasa paloi loppuun yllättävän nopeasti. Pahin roihu oli ohitse reilussa tunnissa, mikä kertoo liekkimeren valtavuudesta. Toki tuonkin jälkeen ”nuotio” oli vielä pitkään todella kunnioitettavan kokoinen, ja palokunnilla riitti työtä tulen leviämisen estämisessä ja jälkisammutustöissä vielä vuorokauden ajaksi.

Onni onnettomuudessa oli, että päivä oli lähes tuuleton, ja palopaikan välittömässä läheisyydessä ei ollut metsää. Vain suota ja moottorirata.

Lisäys 21.6.2014:  Tänään julkaisin myös palopaikalla kuvaamani videokoosteen, josta ei puutu ääntä, suuria koneita eikä leiskuvia liekkejä.

Palokunta yrittää rajoittaa suurta maastopaloa

Pohjois-Savon Pelastuslaitoksen palomies yrittää rajoittaa suurta kantopaloa leviämästä maastopaloksi läheiseen metsään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.